П'ять оригінальних рецептів олів'є на Новий рік: з хурмою, по-мексиканськи або теплий

Читать на русском

Незвичайні способи приготувати культовий новорічний салат - до вашого столу.

Читать на русском
Свято, Новий рік, салат олів'є, продукти, харчування, лайфхак
Смачного і щасливого Нового року!

Незвичайні способи приготувати культовий новорічний салат - до вашого столу.

Рецепти незвичайного "Олів'є" до новорічного столу сподобаються усім прихильникам культувого салату! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради. 

Рецепт № 1: "олів'є" з хурмою та кальмарами

Вам знадобиться: 

  • Хурма - 400 г.
  • Морква - 300 г.
  • Огірок свіжий - 200 г.
  • Огірок солоний - 200 г.
  • Яйця - 10 штук.
  • Консервований зелений горошок - 300 г.
  • Кальмар відварений - 600 г.
  • Майонез - 300 г.
  • Зелена цибуля - 50 г.
"Олів'є" з хурмою та кальмарами має солодкуватий присмак!
"Олів'є" з хурмою та кальмарами має ніжний солодкуватий присмак!

Як готувати: 

Моркву та яйця відваріть, наріжте їх, хурму та огірки - кубиками. Подрібніть м'ясо кальмара та цибулю. З'єднайте підготовлені інгредієнти в мисці, додайте горошок і майонез.

Порада від Інформатора: перемішайте салат, за потреби додайте сіль і спеції.

Рецепт № 2: "по-мексиканськи" з авокадо та йогуртом

Вам знадобиться: 

  • Сир фета – 100 г.
  • Яйця варені – 8 штук.
  • Морква варена – 2 штук.
  • Печериці мариновані – 300 г.
  • Горошок консервований – 250 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 штук.
  • Авокадо – 1 штук.
  • Йогурт – 150 г.
  • Зелень рубана (петрушка, кріп) – до смаку.
  • Часник – 2 зубки.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
Мексиканський "олівє" передбачувано - гострий!
Мексиканський "олів'є" передбачувано - гостренький!

Як готувати: 

Яйця, моркву, авокадо та цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Все змішуємо. Додаємо консервований горошок. 

Для соусу змішуємо йогурт, давлений часник, дрібно нарізаний чилі та рублену зелень. Додаємо фету та добре розминаємо. Заправляємо салат соусом та подаємо.

Порада від Інформатора: якщо печериці у вас великі, ріжемо їх на декілька частин, якщо маленькі – залишаємо цілими.

Рецепт № 3: теплий "олів'є"

Вам знадобиться: 

  • Картопля - 2 штуки.
  • Куряча грудка - штука. 
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Солоний огірок - 2 штуки.
  • Кілька гілочок петрушки.
  • Майонез (легкий) - ½ склянки.
  • Рослинна олія - 2-3 столові ложки. 
  • Сушений базилік - ¼ чайної ложки. 
  • Сушений часник - ¼ чайної ложки. 
  • Сіль, мелений перець.
  • Оцет - 2 чайні ложки. 
"Олів'є" з курятиною - це класика. Куди смачніше, ніж з баликом чи ковбасою!
"Олів'є" з курятиною - це класика. Куди смачніше, ніж із шинкою!

Як готувати: 

Розігрійте духовку до 180°С. Куряче філе посоліть, поперчіть, полийте олією, посипте прянощами, укладіть в рукав для запікання або щільно оберніть фольгою і запечіть до готовності. Картоплю очістіть і відваріть, але в жодному разі не переваріть. Дрібно наріжте або натріть на тертці солоні огірки, подрібніть листя петрушки, все змішайте з майонезом.

Приготуйте яйця-пашот. В невисокій і невеликій каструльці доведіть до кипіння 2 склянки води з оцтом і сіллю й зменшіть вогонь. Коли вода закипить, обережно розколіть їх над блюдцем, а потім вже з нього обережно опустіть яйця у воду. Варіть 3-4 хвилини і виймайте за допомогою шумівки.

По краях кожної тарілки покладіть нарізані скибочки курки з соусом, в центр помістіть картоплю, злегка розім'явши виделкою, щедро полийте соусом. Між картоплею і куркою створіть "кільце" із зеленого горошку і оливок. Зверху картоплі помістіть яйце. Подавати салат - теплим, поки не вихолов!

Порада від Інформатора: дуже свіжі яйця перед приготуванням заздалегідь вийміть з холодильника. У воду опускайте їх з блюдця почергово.

Рецепт № 4: запечений "олів'є" з яловичиною

Вам знадобиться: 

  • Морква - 2 штуки.
  • Картопля - 2 штуки.
  • Телятина - 200 г.
  • Заморожений зелений горошок - 100 г.
  • Солоні огірки - 2 штуки.
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Цибуля - половинка.
  • Вершкове масло.
  • Сіль і перець до смаку.
Спробуйте "олів'є" з яловичиною, якщо набридла курка!
Спробуйте "олів'є" з яловичиною, якщо набридла курка!

Як готувати: 

Промийте овочі та запечіть їх разом із м'ясом у духовці за температури 180°С. Дайте їм трохи охолонути й наріжте великими шматками, так само як і варені яйця та огірок.

Натомість цибулю нарізайте дрібно. Далі розігрійте сковорідку й потримайте там горошок із вершковим маслом упродовж 5 хвилин. Перемішайте всі інгредієнти в тарілці та заправте майонезом. 

Рецепт № 5: "олів'є" з куркою та грибами

Вам знадобиться: 

  • Пецечирі - 250 г. 
  • Куряче філе - 2 штуки.
  • Яйця - 4 штуки. 
  • Консервований горошок - баночка. 
  • Солоні огірки - 4 штуки.
  • Картопля - 3 штуки.
  • Морква - 2 штуки.
  • Майонез - 3 столові ложки.
  • Рослинна олія.
  • Душистий перець.
  • Сіль і перець - до смаку.
"Олів'є" з  куркою та грибами - надзвичайно популярний.
"Олів'є" з куркою та грибами - надзвичайно популярний.

Як готувати: 

Розігрійте духовку до 180°С. Печериці промийте, просушіть, покладіть у форму для запікання, додайте рослинну олію та спеції. Запікайте гриби в розігрітій духовці впродовж 20 хвилин, після чого дайте їм охолонути.

Відваріть картоплю в "мундирі", моркву, яйця та куряче філе. Овочі почистіть, наріжте середніми кубиками, яйця, м'ясо та печериці - дещо меншими.

Порада від Інформатора: перемішайте всі інгредієнти, додайте горошок і майонез. Посоліть салат до смаку.

Домашній майонез для олів'є

Приготуйте майонез для салату "олів'є" самостійно.
Приготуйте майонез для салату "олів'є" самостійно - це зовсім нескладно.

Вам знадобиться: 

  • Яйця - 2 штуки. 
  • Французька гірчиця - столова ложка. 
  • Лимонний сік - 20 мл. 
  • Рослинна олія - 100 мл.
  • Дрібка солі.  

Як готувати: 

Збийте жовтки із сіллю, гірчицею та лимонним соком до однорідної маси. Після цього невеликими порціями вливайте в суміш олію, продовжуючи збивати, доки майонез не набуде однорідної консистенції.

Довідка. Люсьєн Олів'є – кухар французького походження, який у 1860-80-х роках тримав у Москві ресторан "Ермітаж", де вперше був створений знаменитий салат. На початку страва салатом не була й називалася "Майонез з дичини".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.