Незвичайні способи приготувати культовий новорічний салат - до вашого столу.
Рецепти незвичайного "Олів'є" до новорічного столу сподобаються усім прихильникам культувого салату! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Моркву та яйця відваріть, наріжте їх, хурму та огірки - кубиками. Подрібніть м'ясо кальмара та цибулю. З'єднайте підготовлені інгредієнти в мисці, додайте горошок і майонез.
Порада від Інформатора: перемішайте салат, за потреби додайте сіль і спеції.
Яйця, моркву, авокадо та цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Все змішуємо. Додаємо консервований горошок.
Для соусу змішуємо йогурт, давлений часник, дрібно нарізаний чилі та рублену зелень. Додаємо фету та добре розминаємо. Заправляємо салат соусом та подаємо.
Порада від Інформатора: якщо печериці у вас великі, ріжемо їх на декілька частин, якщо маленькі – залишаємо цілими.
Розігрійте духовку до 180°С. Куряче філе посоліть, поперчіть, полийте олією, посипте прянощами, укладіть в рукав для запікання або щільно оберніть фольгою і запечіть до готовності. Картоплю очістіть і відваріть, але в жодному разі не переваріть. Дрібно наріжте або натріть на тертці солоні огірки, подрібніть листя петрушки, все змішайте з майонезом.
Приготуйте яйця-пашот. В невисокій і невеликій каструльці доведіть до кипіння 2 склянки води з оцтом і сіллю й зменшіть вогонь. Коли вода закипить, обережно розколіть їх над блюдцем, а потім вже з нього обережно опустіть яйця у воду. Варіть 3-4 хвилини і виймайте за допомогою шумівки.
По краях кожної тарілки покладіть нарізані скибочки курки з соусом, в центр помістіть картоплю, злегка розім'явши виделкою, щедро полийте соусом. Між картоплею і куркою створіть "кільце" із зеленого горошку і оливок. Зверху картоплі помістіть яйце. Подавати салат - теплим, поки не вихолов!
Порада від Інформатора: дуже свіжі яйця перед приготуванням заздалегідь вийміть з холодильника. У воду опускайте їх з блюдця почергово.
Промийте овочі та запечіть їх разом із м'ясом у духовці за температури 180°С. Дайте їм трохи охолонути й наріжте великими шматками, так само як і варені яйця та огірок.
Натомість цибулю нарізайте дрібно. Далі розігрійте сковорідку й потримайте там горошок із вершковим маслом упродовж 5 хвилин. Перемішайте всі інгредієнти в тарілці та заправте майонезом.
Розігрійте духовку до 180°С. Печериці промийте, просушіть, покладіть у форму для запікання, додайте рослинну олію та спеції. Запікайте гриби в розігрітій духовці впродовж 20 хвилин, після чого дайте їм охолонути.
Відваріть картоплю в "мундирі", моркву, яйця та куряче філе. Овочі почистіть, наріжте середніми кубиками, яйця, м'ясо та печериці - дещо меншими.
Порада від Інформатора: перемішайте всі інгредієнти, додайте горошок і майонез. Посоліть салат до смаку.
Вам знадобиться:
- Яйця - 2 штуки.
- Французька гірчиця - столова ложка.
- Лимонний сік - 20 мл.
- Рослинна олія - 100 мл.
- Дрібка солі.
Як готувати:
Збийте жовтки із сіллю, гірчицею та лимонним соком до однорідної маси. Після цього невеликими порціями вливайте в суміш олію, продовжуючи збивати, доки майонез не набуде однорідної консистенції.
Довідка. Люсьєн Олів'є – кухар французького походження, який у 1860-80-х роках тримав у Москві ресторан "Ермітаж", де вперше був створений знаменитий салат. На початку страва салатом не була й називалася "Майонез з дичини".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.