Обман для гостей - страва, яку легко видати за італійську

Спагеті з рибою, лимоном, петрушкою й хлібно-часниковою заправкою панґратто обов'язково стане основною стравою вашого тижня

Рецепт, їжа, харчування, продукти, корисні поради, лайфхак
Ця проста та бюджетна вечеря готується за 20 хвилин!

Сьогодні пропонуємо вашій увазі італійську вечерю чи обід - з рибою та заправкою панґратто з часника і хліба. Цей рецепт, як і найкращі з них, виник з необхідності, й іноді його називають "паста аль панґратто". Рибні консерви та макарони доступні за ціною. Саме тому  він може стати основною рибною вечерею, яку легко приготувати менш ніж за півгодини!

Рецепт спагеті зі скумбрією, лимоном і панґратто сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Паста аль панґратто зі скумбрією 

Вам знадобиться: 

  • Черствий зліб - 200 г.
  • Оливкова олія - 60 мл.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Спагеті - 500 г.
  • Скумбрія - 2 банки.
  • Каперси - 350 г. 
  • Пластівці чилі - 2 чайні ложки.
  • Лимони -  3 штуки. 
  • Петрушка - пучок.  
Це дуже смачна рибна паста з лимоном та зеленню, спробуйте!
Це дуже смачна рибна паста з лимоном та зеленню, спробуйте обов'язково!

Як готувати:

Спочатку приготуйте панґратто. Подрібніть 200 г черствого хліба в кухонному комбайні. На сковороді на середньому вогні розігрійте 1 столову ложку оливкової олії та обсмажте панірувальні сухарі з 1 подрібненим зубчиком часнику до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки, приблизно 3-4 хвилини.

Зваріть 500 г спагеті в підсоленій киплячій воді до стану аль денте або згідно з інструкціями на упаковці. Покладіть всю скумбрію, каперси, 2 чайні ложки пластівців чилі, терту цедру та сік всіх трьох лимонів, більшу частину великого пучка дрібно нарізаної петрушки, 60 мл оливкової олії першого віджиму у велику миску. Все перемішайте.

Злийте воду з пасти, залишивши трохи води, додайте її до суміші зі скумбрією. Енергійно перемішайте, додавши трохи води з-під пасти та оливкової олії, якщо суміш здається занадто сухою. Ви хочете отримати блискучий соус, який добре тримається на пасті.

Порада від Інформатора: подавайте на великій тарілці, посипавши зверху панґратто та рештою петрушки. До речі, пластівці чилі в цьому рецепті ви можете замінити звичайним гострим перцем.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube