Не салат, а суцільний вітамін D: і під горілочку пасує

Готуємо салат с оселедцем та картоплею по-новому

Салат
Свіжості цьому салату додають консервований горошок та огірок.

Існує безліч рецептів салатів – від дуже простих у приготуванні до витончених. До них додають овочі, фрукти, м'ясо, рибу,  морепродукти, зелень та багато іншого. В Україні і багатьох країнах світу популярні салати з оселедцем. Ця риба відмінно поєднується з різними інгредієнтами, надаючи салату довершенного смаку.

Одним з рецептів салату, основним інгредієнтом якого є оселедець, поділилась блогерка Кароліна Натальчук. Він доволі простий у приготуванні, але ідеальний за смаковими властивостями. А ще він корисний, бо оселедець багатий на вітамін D і жирні кислоти Омега-3, які корисні для кісток, мозку, серця та судин.

Салат виходить легкий, але поживний
Салат виходить легкий, але поживний

Вам знадобиться:

  • картопля відварена - 4 шт.
  • оселедець - 1 шт. 
  • цибуля зелена - 1 пучок
  • кріп - 1 пучок
  • горошок консервований - 200 г
  • огірок консервований - 4 шт.
  • гірчиця в зернах - 1 ч.л.
  • сіль та чорний мелений перець
  • олія

Приготування:

Відварюєте картоплю та очищаєте її від шкірки, нарізаєте невеликими кубиками. Також дрібно ріжете консервовані або малосольні огірки. З оселедця видаляєте всі кісточки і також нарізаєте на невеликі кубики. Всі інгредієнти перекладаєте у велику миску.

До них додаєте консервований горошок, дрібно нарізаний кріп та зелену цибулю. Окремо робите заправку. Для неї берете олію, сіль, гірчицю у зернах, чорний мелений перець. Ретельно перемішуєте та відправляєте у ємність до салату. Все також перемішуєте. Страва готова, смачного!

Порада він Інформатора: якщо оселедець попередньо замочити у молоці на кілька годин, то він буде ніжнішим та смачнішим.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube