Дмитру Комарову - привіт із Пакистану: на честь його дня народження

Ніхарі готується довго, але кінцевий результат того вартий

Дмитро Комаров
Страва готується з додаванням різних спецій.

17 червня святкує свій день народження відомий український журналіст і ведучий програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров. Він об'їздив безліч країн та спробував величезну кількість страв, однією з них є ніхарі. Це традиційна неймовірно гостра пакистанська страва, основним інгредієнтів якої є м'ясо.

Традиційно ніхарі готують з яловичини, баранини, козлятини та курки з додаванням великої кількості спецій. Раніше ця страва вважалась королівською й подавали її лише мусульманським правителям, а наразі пропонують навіть як вуличну їжу. Приготування її тривале, але воно того варте. То що ж, почнемо!

Традиційне ніхарі

Страва виходить дуже жирна, але смачна
Страва виходить дуже жирна, але смачна

 Вам знадобиться:

Для ніхарі:

  • 2 телячі гомілки
  • 1 шматок яловичини (особуко)
  • 30 г олії
  • 4 зубчики часнику
  • 1 шматок імбиру
  • 1/4 цибулини
  • 2 ст. л Nihari Masala (спеціальна суміш спецій)
  • 1 ст.л куркуми
  • 3 лаврових листки
  • 2 ст. л чистого йогурту чи сметани
  • 750 мл води
  • 30 г борошна + 113 г води
  • сіль

Для Nihari Masala:

  • 2 ст.л кмину
  • 2 ст.л фенхелю
  • 1/2 ст.л. коріандру
  • 1 чорний кардамон
  • 5 зелених стручків кардамону
  • 10 зубчиків часнику
  • 20 горошин чорного перцю
  • 1 паличка кориці
  • 1 ст.л. перцю чилі червоного

Приготування:

Візьміть телячі гомілки та особуко й щедро посипте сіллю. Відправте на 2 години до холодильника. Тим часом готуєте суміш спецій Nihari Masala (всі вказані треба подрібнити та змішати), натираєте імбир та часник, нарізаєте цибулю. Коли м'ясо вистоялось, кладете його на розігріту пательню й обжарюєте з усіх боків. Додаєте подріблені цибулю, тертий часник й імбир, а також спеції Nihari Masala, порошок куркуми й лавровий лист. Смажите до появи аромату та додаєте йогурт чи сметану. Заливаєте водою та відправляєте у духовку, попередньо нагріту до 120 градусів.

Залишаєте м'ясо у духовці на 4-5 годин, поки воно не стане ніжним та буде легко відходити від кістки. Якщо цього виявилось замало, то поверніть ще на 1-2 години. Потім дістаньте м'ясо, розділіть його на волокна й відкладіть у бік. Тепер беретесь за соус. Зберіть жир з каструлі, де томилось м'ясо та додайте до нього борошно та воду, перемішайте. Відправте суміш на пательню і готуйте, пока вона не загускне. Вимкніть вогонь та додайте до неї приготоване м'ясо.

Подавати страву слід у глибокій тарілці. У центр викладаєте тушковане м'ясо, а зверху заливаєте невеликою кількістю гострого навареного бульйону. Прикрашаєте імбирем, подрібленим чилі чи кінзою.

Порада він Інформатора: ця страва відмінно поєднується з рисом чи булгуром. Також не завадить невелика кількість свіжих овочів, наприклад солодкого перцю чи томатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube