Ніхарі готується довго, але кінцевий результат того вартий
17 червня святкує свій день народження відомий український журналіст і ведучий програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров. Він об'їздив безліч країн та спробував величезну кількість страв, однією з них є ніхарі. Це традиційна неймовірно гостра пакистанська страва, основним інгредієнтів якої є м'ясо.
Традиційно ніхарі готують з яловичини, баранини, козлятини та курки з додаванням великої кількості спецій. Раніше ця страва вважалась королівською й подавали її лише мусульманським правителям, а наразі пропонують навіть як вуличну їжу. Приготування її тривале, але воно того варте. То що ж, почнемо!
Візьміть телячі гомілки та особуко й щедро посипте сіллю. Відправте на 2 години до холодильника. Тим часом готуєте суміш спецій Nihari Masala (всі вказані треба подрібнити та змішати), натираєте імбир та часник, нарізаєте цибулю. Коли м'ясо вистоялось, кладете його на розігріту пательню й обжарюєте з усіх боків. Додаєте подріблені цибулю, тертий часник й імбир, а також спеції Nihari Masala, порошок куркуми й лавровий лист. Смажите до появи аромату та додаєте йогурт чи сметану. Заливаєте водою та відправляєте у духовку, попередньо нагріту до 120 градусів.
Залишаєте м'ясо у духовці на 4-5 годин, поки воно не стане ніжним та буде легко відходити від кістки. Якщо цього виявилось замало, то поверніть ще на 1-2 години. Потім дістаньте м'ясо, розділіть його на волокна й відкладіть у бік. Тепер беретесь за соус. Зберіть жир з каструлі, де томилось м'ясо та додайте до нього борошно та воду, перемішайте. Відправте суміш на пательню і готуйте, пока вона не загускне. Вимкніть вогонь та додайте до неї приготоване м'ясо.
Подавати страву слід у глибокій тарілці. У центр викладаєте тушковане м'ясо, а зверху заливаєте невеликою кількістю гострого навареного бульйону. Прикрашаєте імбирем, подрібленим чилі чи кінзою.
Порада він Інформатора: ця страва відмінно поєднується з рисом чи булгуром. Також не завадить невелика кількість свіжих овочів, наприклад солодкого перцю чи томатів.