Навчив м'ясник: ось як правильно готувати свинину

Запечена свиняча вирізка по-іспанськи, фарширована сиром та беконом

Рецепт
Страва виходить те тільки смачна, а ще й оригінальна на вигляд.

Свиняча вирізка як обсмажена, так і запечена, безсумнівно, дуже смачна. Вона є однією з найніжніших і найсмачніших частин свинини, тому ідеально підходить для різних способів приготування. Ще вирізка гарно поєднується з різними іншими видами м'яса, сирами та овочами. Вони додають їй соковитості та пікантності.

Варіантів начинок і способів приготування фаршированої вирізки дуже багато. Тож кожен може обрати на свій смак. Інформатор пропонує іспанський варіант цієї страви з майже класичним поєднанням продуктів, а саме з сиром і беконом. Він виходить ніжним та соковитим. Автор відео запевняє, що цього способу готування його навчив досвідчений м'ясник.

Запечена свиняча вирізка, фарширована сиром та беконом

Цією стравою можна потішити рідних та друзів
Цією стравою можна потішити рідних та друзів.

Вам знадобиться:

Основні інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 1 кг
  • сіль  – 3 г
  • чорний перець – 3 г
  • прованські трави – 3 г
  • моцарела – 150 г
  • копчений бекон – 150 г
  • цибуля – 2 шт

Для соусу:

  • оливкова олія – 50 мл
  • солодка паприка – 3 г
  • часниковий порошок – 3 г
  • чорний перець – 3 г
  • сіль – 3 г

Для гарніру:

  • капуста – 300 г
  • масло – 20 мл
  • чорний перець – 3 г
  • сіль – 3 г

Приготування:

Страва універсальна, тому інгредієнти можна замінювати
Страва універсальна, тому інгредієнти можна замінювати.

Візьміть свинячу вирізку та зробить на ній глибокі надрізи, але не діліть на частини. Смужки мають бути товщиною 1-1,5 см. Перекладіть її у спеціальне деко для запікання. Посоліть, поперчіть та посипте прованськими травами. 

Розріжте цибулю на напівкільця, а також подрібніть на шматочки товщиною 0,5 см бекон. Моцарелу наріжте на тонкі пластини, щоб вони за розміром були не більші, ніж смужки вирізки. Розпочинайте збірку страви.

У кожний розріз свинячої вирізки вкладаєте по одному шматочку бекону, сиру та цибулі. Відставляєте в сторону та готуєте соус. Змішуєте оливкову олію, солодку паприку, часниковий порошок, чорний перець та сіль. Ретельно перемішуєте та змащуєте зверху вирізку

Також разом з вирізкою можна запекти капусту, яка буде відмінним гарніром до цієї страви. Берете звичайний качан капусти, тоненько шинкуєте та викладаєте з двох боків від м'яса. Поливаєте маслом, посипаєте чорним перцем та солите. Відправляєте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Має утворитись хрумка золотиста шкірка. Вживайте гарячим. Смачного!

Порада від Інформатора: ця страва дуже універсальна, тож можете додавати продукти на свій смак. Наприклад, цибулю можна замінити на помідори та додати шпинат. Також вирізку можна зробити з сухофруктами – ідеально підійде чорнослив та журавлина. А як гарнір, замість капусти запечіть картоплю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube