Як цікаво приготувати м'ясо на новорічний стіл: п'ять рецептів

У наступний рік Тигра на Новорічному столі має бути багато м'ясних страв

Як цікаво приготувати м'ясо на новорічний стіл: п'ять рецептів

Настає рік Чорного чи блакитного водяного Тигра – 2022. А хижак, як відомо, любить м'ясо.

Інформатор припас для вас п'ять незвичайних рецептів дуже смачних м'ясних страв, насолоджуйтесь!

М'ясо по французьки

Інгредієнти

Телятина (вирізка) або куряче філе - 400 г
Майонез – 150-200 г
Сир - 200-300 г
Сіль - 0,5-1 ч. ложка
Перець чорний мелений - 0,5-1 ч. ложка

Рецепт

На великій тертці натираємо сир. М'ясо нарізаємо порційними шматками завтовшки приблизно 1 см. Шматки м'яса відбиваємо. Посипаємо сіллю та перцем.

Деко застилаємо фольгою (краще у два шари). Викладаємо підготовлене м'ясо на фольгу. Включаємо духовку для розігріву.

Покриваємо м'ясо майонезом. Запікаємо м'ясо з майонезом та сиром у духовці 30 хвилин при 180 градусах.

Потім духовку вимикаємо та залишаємо запечене м'ясо по-французьки у вимкненій духовці ще на 10 хвилин.

М'ясо по-французьки можна подавати зі скибочками консервованого ананаса - кисло-солодкий смак тропічного фрукта надасть м'ясній страві об'ємності та гостроти.

М'ясний "Штрудель" із картоплею

Інгредієнти

Для тіста:
Кефір - 1 стакан
Яйце - 1 шт.
Сода - дрібка
Сіль - дрібка
Борошно - 3-4 склянки
Для начинки:
М'ясо (свинина) – 200-300 г
Ковбаски домашні - 200 г
Сир (за бажанням) – 200 г
Картопля – 3-4 шт.
Цибуля - 1 шт. (для штруделя) + 1/2 шт. (для м'яса з картоплею)
Морква – 1 шт.
Сіль
Масло вершкове - для смаження
Приправи
Бульйон чи вода

Рецепт

Потрібно замісити тісто: додати в теплий кефір яйце, розмішати. Додати сіль та соду. Поступово додати борошно і замісити пружне тісто. Залишити тісто трохи відпочити, прикривши рушником.

Тісто розкотити в один великий пласт. Викласти на тісто цибулю, обсмажену у вершковому маслі, і за бажанням додати тертий сир.

Згорнути тісто рулетом. Нарізати рулет на шматочки шириною близько 2 см.

Далі на вершковому маслі потрібно обсмажити нарізану цибулю та моркву, натерту на тертці.
Обсмажити шматочки свинини та ковбаски. Можна використати щось одне, як вам більше подобається. Можна додати спеції за смаком, також додати картоплю, очищену і нарізану крупно. Підсолити.

Зверху викласти штрудлі. Влити воду так, щоб вона не доходила до рулетиків, вони готуватимуться на пару.

Закрити кришкою, довести до кипіння та поставити на повільний вогонь. Не піднімайте кришку, але слідкуйте, щоб вода не википіла, інакше страва підгорить. Готувати штрудель із картоплею та м'ясом близько 40-50 хвилин. У разі потреби підлити води.

Як цікаво приготувати м'ясо на новорічний стіл: п'ять рецептів 1 

Буженина у гірчичному маринаді

Інгредієнти

Свиняча вирізка (або окіст) - 1 кг
Часник - 6-8 зубчиків
Гірчиця – 3-4 ч. ложки
Базилік - 1 щіпка або до смаку
Орегано - 1 щіпка або за смаком
Рослинна олія - 3-4 ч. ложки
Сіль - за смаком
Перець – за смаком

Рецепт

Очищаємо зубчики часнику, якщо часточки великі - розрізаємо на дві частини. У свинячій вирізці робимо невеликі надрізи. Часник занурюємо у сіль і вставляємо у надрізи.

Змішуємо гірчицю та олію. На шматок м'яса менше кілограма - і того, і іншого по 2 чайні ложки. Можна більше, зайвим не буде. Додаємо базилік, орегано, сіль, перець.

Обмазуємо м'ясо з усіх боків приготовленою сумішшю. Укладаємо в пакет для запікання та залишити в холодильнику на кілька годин.

Запікаємо буженину в пакеті в духовці за температури 180-190 градусів приблизно годину.

 

М'ясний рулет із чорносливом (з двох видів м'яса)

Інгредієнти

Курка (стегна без кістки) – 850 г
Свинина (шия) – 500 г
Чорнослив – 5-7 шт.
Аджика суха (або інша приправа) – 1 ст. ложка
Прянощі сушені (суміш: часник, паприка, базилік, морква, петрушка) – 2 ст. ложки
Сіль - за смаком

Рецепт

Щоб рулет вийшов як треба, краще брати свинячу шию та курячі стегна.
Підготовка багато часу не займає.

Відбиваємо та формуємо рулет на харчовій плівці, щоб було чистіше на кухні.
Зі стегон прибираємо шкіру, відбиваємо куряче м'ясо. Потрібна однакова товщина шматочків. Стегна солимо і приправляємо аджикою з обох боків. Забираємо убік – нехай промаринуються.

Свинину ріжемо на два-три стейки, добре відбиваємо і солимо з двох боків. На харчову плівку першим шаром викладаємо шматочки курки внапусток (з невеликим запасом), формуючи прямокутний пласт.

На шар курячого м'яса викладаємо свинину, мені вистачило кілька шматочків. Чорнослив нарізаємо невеликими тонкими шматочками та розподіляємо по м'ясу.

Допомагаючи собі плівкою, згортаємо м'ясо із чорносливом у щільний рулет.
Рулет з усіх боків добре обсипаємо сумішшю прянощів, злегка притискаючи.

Для запікання рулету використовую целюлозну плівку. Ви можете взяти рукав для запікання чи фольгу. Рулет перекладаємо на целюлозну плівку.

Щільно загортаємо рулет у плівку, у вигляді цукерки, кожну сторону добре зав'язуємо.
Викладаємо рулет у будь-яку форму, при цьому шов має бути зверху, щоб усі соки залишилися всередині. Відправляємо до духовки на 2 години. Температура – ​​180 градусів.

Найскладніше у цьому рецепті – дати добре охолонути рулету, щоб його спробувати.
Готовий, гарячий рулет (у плівці) злегка придавлюємо невеликим вантажем для ущільнення. Даємо охолонути рулету на столі та прибираємо на ніч у холодильник.

Як цікаво приготувати м'ясо на новорічний стіл: п'ять рецептів 2

Курячі гомілки, фаршировані філе, печерицями та овочами (на сковороді)

Інгредієнти

Курячі гомілки - 1 кг (8 шт.)
Печериці - 150 г
Цибуля ріпчаста - 100 г (1 шт.)
Перець болгарський (солодкий) – 90 г (0,5 шт.)
Петрушка свіжа - 2 гілочки
Олія - 5 ст. ложок
Мускатний горіх мелений - 2-3 дрібки
Сіль – 0,5 ч. ложки
Перець мелений (суміш перців) - 1-2 дрібки

Рецепт

Підготуйте усі інгредієнти. Курячі гомілки при покупці вибирайте з великою кількістю шкіри (щоб шкіра покривала м'ясо, була надлишкова).

Обережно відверніть шкіру курячої гомілки, злегка підрізаючи її ножем до кісточки. Намагайтеся не пошкодити шкіру.

Відрубайте кухонною сокирою або ножем зсередини кістку разом з м'якоттю, відділивши її від ніжки зі шкірою. Зніміть м'ясо гомілки з кісточки.

М'ясо птиці очистіть від прожилок та хрящів. В результаті отримуємо 8 кишеньок з курячої шкіри із суглобовою кісточкою та невелику гірку м'яса курячої гомілки.

Наріжте куряче м'ясо дрібними шматочками гострим ножем. Потім складіть у миску. Очищену цибулю наріжте дрібними кубиками. Печериці очистіть і подрібніть.

Розігрійте в сковороді 2 столові ложки рослинної олії, викладіть цибулю і обсмажте 5-6 хвилин, до прозорості. Додайте підготовлені печериці, обсмажуйте разом ще 8-10 хвилин на середньому вогні.

Коли рідина випарується, а гриби потемніють, зніміть сковороду з вогню та остудіть начинку. Зелень петрушки дрібно порубати. Солодкий перець очистіть від насіння та перегородок, наріжте дрібними кубиками.

З'єднайте в мисці подрібнене куряче м'ясо, нарізані зелень і перець, обсмажену цибулю та гриби, суміш перців, мускатний горіх та сіль. Перемішайте усі інгредієнти.

Нафаршуйте шкіру курячої гомілки фаршем, що вийшов. Краї шкіри з'єднайте зубочистками або просто загорніть усередину. Курячу шкіру фаршем щільно краще не набивати, оскільки при обсмажуванні вона зіщулюється, а начинка відкривається.

Заготовки можна запекти в духовці, попередньо змастивши сметаною або майонезом, в аерогрилі або обсмажити на сковороді.

У розігрітій сковорідці фаршировану гомілку потрібно обсмажувати з кожної зі сторін на середньому вогні близько 8-10 хвилин.

Готові курячі гомілки викладете на сервірувальний посуд, за бажанням прикрасьте зеленню і солодким перцем, і подавайте до столу.

Як цікаво приготувати м'ясо на новорічний стіл: п'ять рецептів 3

Раніше Інформатор пропонував до вашої уваги добірку салатів шарами до новорічного столу. Також ми розповідали, що має бути на новорічному столі на рік Тигра.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

 

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube