Не дивлячись на відсутність м'яса кульки виходять дуже поживними та соковитими
Американська акторка Лів Тайлер, зірка саги "Володар перснів", 1 липня, святкує день народження. Вона дуже вибагливо ставиться до їжі та всього, що її оточує. З восьми років талановита артистка є вегетаріанкою, не вживає м'ясо та рибу. Це допомагає їй відчувати себе справжньою, легкою та натхненною. Проте меню Тайлер досить широке і вона геть не відчуває себе обмеженою.
Традиційні страви, акторка з легкістю замінює вегетаріанськими. Навіть такі популярні мітболи, які полюбляють дорослі і діти всього світу, вона готує без м'яса, але це не робить їх менш смачними. Їх рецептом вона з задоволенням поділилась зі своїми шанувальниками. Зазначивши, що приготування не складне, але страва виходить поживна і, що найголовніше, корисна.
Починаєте приготування страви з локшини. Ставите на вогонь каструлю з водою та доводите її до кипіння. Закидаєте локшину та відварюєте відповідно до інструкції на упаковці. Потім зливаєте воду та нарізаєте її на шматки середнього розміру.
Моркву натираєте на крупній терці, а зелену цибулю нарізаєте дрібними кубиками. Також дрібно нарізаєте імбир та коріандр. Все висипаєте у велику миску і туди ж перекладаєте нарізану локшину. Перемішайте.
До отриманої суміші додаєте сіль, спеції, борошно та 150 мл води. Також обережно перемішуєте, але не дуже довго, щоб кульки не стали щільними. Берете пательню і ставите на вогонь. Наливаєте олію і даєте їй добре прогрітись. Її має бути стільки, щоб кульки повністю занурились.
Формуєте кульки (берете 1 ст. ложку фаршу без верху) та обережно опускаєте їх у розігріту олію. Не дайте їм злипнутись між собою. Готуєте 4-5 хвилин, поки кульки не стануть золотистого кольору. Дістаєте на паперове полотенце (воно забере зайву олію). Подаєте з солодким соусом чилі.
Порада від Інформатора: замість моркви до цих кульок можна додати кабачок, тоді вони будуть більш ніжними за фактурою.