Володар каструль: практично ельфійський сніданок Лів Тайлер

Не дивлячись на відсутність м'яса кульки виходять дуже поживними та соковитими

Лів Тайлер
Основний інгредієнт страви – локшина.

Американська акторка Лів Тайлер, зірка саги "Володар перснів", 1 липня, святкує день народження. Вона дуже вибагливо ставиться до їжі та всього, що її оточує. З восьми років талановита артистка є вегетаріанкою, не вживає м'ясо та рибу. Це допомагає їй відчувати себе справжньою, легкою та натхненною. Проте меню Тайлер досить широке і вона геть не відчуває себе обмеженою.

Традиційні страви, акторка з легкістю замінює вегетаріанськими. Навіть такі популярні мітболи, які полюбляють дорослі і діти всього світу, вона готує без м'яса, але це не робить їх менш смачними. Їх рецептом вона з задоволенням поділилась зі своїми шанувальниками. Зазначивши, що приготування не складне, але страва виходить поживна і, що найголовніше, корисна.

Овочеві кульки від Лів Тайлер

Кульки виходять дуже соковитими
Кульки виходять дуже соковитими.

Вам знадобиться: 

  • 50 г дрібної сушеної вермішелі
  • 300 г моркви
  • 6 пір'їн зеленої цибулі
  • 5 см шматок імбиру
  • 1 великий пучок свіжого коріандру (60 г)
  • ¼ чайної ложки китайської приправи «П'ять спецій» (класична суміш: бодян, гвоздика, кориця, перець, насіння фенхелю)
  • ¼ ч. л. меленого білого перцю
  • 200 г борошна
  • рослинна олія
  • солодкий соус чилі

Приготування:

Починаєте приготування страви з локшини. Ставите на вогонь каструлю з водою та доводите її до кипіння. Закидаєте локшину та відварюєте відповідно до інструкції на упаковці. Потім зливаєте воду та нарізаєте її на шматки середнього розміру.

Моркву натираєте на крупній терці, а зелену цибулю нарізаєте дрібними кубиками. Також дрібно нарізаєте імбир та коріандр. Все висипаєте у велику миску і туди ж перекладаєте нарізану локшину. Перемішайте. 

До отриманої суміші додаєте сіль, спеції, борошно та 150 мл води. Також обережно перемішуєте, але не дуже довго, щоб кульки не стали щільними. Берете пательню і ставите на вогонь. Наливаєте олію і даєте їй добре прогрітись. Її має бути стільки, щоб кульки повністю занурились

Формуєте кульки (берете 1 ст. ложку фаршу без верху) та обережно опускаєте їх у розігріту олію. Не дайте їм злипнутись між собою. Готуєте 4-5 хвилин, поки кульки не стануть золотистого кольору. Дістаєте на паперове полотенце (воно забере зайву олію). Подаєте з солодким соусом чилі.

Порада від Інформатора: замість моркви до цих кульок можна додати кабачок, тоді вони будуть більш ніжними за фактурою. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube