За два-три дні після новорічної ночі їжа з новорічного столу все ще залишається. Її можна піддати вторинній обробці.
Рецепт запіканки з новорічних салатів - смачний варіант вторинної обробки улюблених продуктів, який сподобається усім, хто любить запечені в духовці страви та схильний до економії після грандіозних новорічних витрат. Готувати його легко. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Ось один із універсальних рецептів, який допоможе утилізувати практично будь-які білкові, овочеві та крохмалисті інгредієнти. Й ця страва ніколи не виходить однаковою, адже їжа для її приготування - щораз інша!
Морепродукти та усі види готового м'яса поріжте некрупно кубиками, приблизно одного розміру. Те саме зробіть із шинкою та ковбасою. М'ясо птиці можна порвати руками вздовж волокон. Картоплю теж краще використовувати відварену (не пюре).
Треба з'єднати всі інгредієнти, крім приправ та топінгу, у мисці. Якщо суміш виходить надто сухою, можна додати більше овочів, 1 сире яйце або трохи молока. Посоліть, додайте спеції та зелень.
Викладіть суміш у форму, змащену олією. Посипте зверху сухарями чи чіпсами. Випікайте в добре розігрітій духовці, при температурі 180°, протягом 35-40 хвилин.
Порада від Інформатора: якщо ви маєте соління або вже заправлені салати, їх також можна додати, однак це краще робити нарикінці, викладаючи їх зверху на викладену на деко основу страви! Слідкуйте, аби страва не підгоріла. За потреби, під час випікання можна поставити в духовку миску з водою, вона зволожуватиме страву й не дасть їй покритися аж занадто жорсткою скоринкою. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.