Корисний гарячий сніданок із залишків новорічних страв

Читать на русском

Простий рецепт для відновлення здоров'я

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, лайфхак, свято, Новий рік
Щоб їжа не пропала, можна приготувати смаколики з її залишків!

Простий рецепт для відновлення здоров'я

Рецепт смачних страв з залишків новорічної їжі сподобається усім, хто економно ставиться до бюджету та любить експериментувати на кухні! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже має для вас смачну пораду. 

На свята ми схильні готувати на велику компанію, від чого наступного дня залишається багато їжі, з якою ми не знаємо, що робити. Та оскільки ціни на харчові продукти ростуть з кожним днем, викидати залишки їжі після святкування - недоцільно. Замість цього приготуємо суп із залишків сирної та м'ясної нарізки й овочей з новорічного столу. 

Вам знадобиться:

  • Консервовані овочі (огрічоки, томати, корейська морква) - залишки зі столу. 
  • Копченості (можна кількох сортів) - залишки зі столу.
  • Філе птиці (якщо не доїли, порвіть руками) - 300-350 г.
  • Твердий сир - нарізка зі столу. 
  • Рис - 100-150 г.
  • Картопля - 2-3 штуки. 
  • Цибуля - штука.
  • Зелень - пучок. 
  • Сіль, перець, кмин - до смаку. 
  • Лайм (лимон) - шматочок.
  • Рослинна олія. 
Суп - це саме те, що треба після новорічних переїдань!
Суп - це саме те, що треба після новорічних переїдань!

Як готувати: 

Спершу підготовте всі продукти. Вимийте та почистіть картоплю. Поріжте досить дрібними кубиками. Поріжте кубиками чи півкільцями цибулю, на тертці натріть моркву. Копчену нарізку можна порізати поздовжніми тонкими смужками. Сир - так само, а філе м'яса, що залишилося (вже готове) - порвати руками на невеликі шматочки. Солоні огірочки також поріжте маленькими кубиками, як на олів'є.

У киплячу воду киньте картоплю і проваріть до напівготовності (15 хвилин).

Тим часом зробіть засмажку. Для цього на розігріту сковороду налийте олію і як тільки вона нагріється, висипте туди дрібно нарізану цибулину. Обсмажте цибулю до м'якості протягом 5 хвилин. Висипте в сковороду моркву, натерту на тертці. При необхідності додайте на сковороду трохи олії.

Промийте рис у холодній проточній воді. Врахуйте, що чим краще ви промиєте рис, тим прозорішим буде ваш суп. Коли картопля звариться до напівготовності, додайте в каструлю промитий рис та засмажку. Доведіть суп до кипіння і варіть 7-10 хвилин до готовності рису.

Потім додайте до овочів копченості та готове філе м'яса. Проваріть ще кілька хвилин і додайте в бульйон солоні огірки та томати, оливки й корейську моркву (якщо є), поперчіть та посоліть, киньте дрібку кмину для аромату. Всипте подрібнений твердий сир. Проваріть ще 5-10 хвилин.

Також можна додати в суп пару часточок лимона чи лайма. Прикрасьте гарячий суп зеленню та подавайте на стіл!

Порада від Інформатора: якщо у вас є овочева, сирна і м’ясна нарізка, а ще яйця, ти можеш також приготувати ситний і смачний омлет. Що туди тільки не додають! Шматочки запеченої індички, гарніри, слайси сиру, оливки та овочі - вибирайте на свій смак!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.