Ігор Ласточкін полюбив перловку через салат Орнелли Муті - рецепт

До складу салату також входять запечений буряк та козячий сир.

Рецепт, салат
Ігора Ласточкін ненавидів перловку, поки не спробував цю страву

Рецепт салату з перловки із запеченим буряком та козячим сиром сподобається усім, хто любить незвичайні вишукані страви зі звичних продуктів! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

21 листопада, крім того, що в Україні відзначають День гідності і свободи, народився популярний і знаний багатьма український комік, капітан команди КВК "Збірна Дніпропетровська" Ігор Ласточкін. Актор з 2015 року є тренером "Ліги Сміху". Ласточкін, виявляється, ненавидить перловку.

Ігор Ласточкін не любить перловку з дитсадка!
Ігор Ласточкін не любив перловку з дитсадка! Але все в житті змінюється :)

Та після того, як він побував в гостях на телевізійній кухні майстер-шефа Ектора Хіменеса-Браво, актор змінив думку. Ектор переконав Ігора, що перловку не тільки можна їсти, це ще й надзвичайно смачно! Салат з цієї крупи кухар та комік приготували разом, Інформатор поділиться рецептом.

Готуємо салат з перловки в цитрусовому маринаді з печеним буряком та козячим сиром. До речі, цією стравою любила побалувати себе й акторка Орнелла Муті, коли сиділа на перловій дієті. 

До салату слід приготувати заправку з апельсинового фрешу.
До салату слід приготувати заправку з апельсинового фрешу.

Вам знадобиться:

  • Крупа перлова - 70 г.
  • Апельсин - штука (фреш - 15 мл).
  • Буряк - штука (50 г).
  • Козячий сир - 40 г.
  • Оливкова олія - 50 мл. 
  • Насіння гарбуза - 10 г.
  • Мікс салату - 50 г.
  • Чебрець - гілочка.
  • Імбир - 10 г.
  • Мед - 20 мл. 

Як готувати: 

Переберіть крупу, якщо є сміття - видаліть його. Промийте крупу під проточною водою, або в мисці, міняючи воду кілька разів - вона повинна стати прозорою. Засипаємо перловку у воду, аби вона розбухла і залишаємо на 2-3 години або на ніч. Рівень води повинен бути вище крупи на кілька сантиметрів. Перед приготуванням воду злийте, а крупу ще раз промийте. 

Якщо готуєте кашу в каструлі або мультиварці, то пропорції крупи і води 1:3 - 1 склянка крупи і 3 склянки води. Ящо ж готуєте перловку в мікрохвильовці, то пропорції крупи і води 1:2 відповідно. Варити перловку слід на середньому вогні, постійно помішуючи. Солити перловку можна як на початку, так і в середині приготування.

Коли перловка готова, миємо та чистимо буряк й відправляємо його запікатись у фользі. Далі приготуємо заправку до салату (дресінг). Миємо та розрізаємо апельсин та вичавлюємо з нього фреш. Додаємо мелений імбир та чебрець, мед, оливкову олію, все перемішуємо.

Нарізаємо запечений буряк слайсами й викладаємо його на мікс салату поряд зі шматочками козячого сиру. До всього додаємо перловку, заправляємо салат дресінгом та посипаємо гарбузовим насінням. 

Порада від Інформатора: замочену крупу потрібно варити 40 хвилин, без замочування - 1 годину. Якщо в процесі варки вода википає, потрібно додати трохи окропу.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube