До складу салату також входять запечений буряк та козячий сир.
Рецепт салату з перловки із запеченим буряком та козячим сиром сподобається усім, хто любить незвичайні вишукані страви зі звичних продуктів! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
21 листопада, крім того, що в Україні відзначають День гідності і свободи, народився популярний і знаний багатьма український комік, капітан команди КВК "Збірна Дніпропетровська" Ігор Ласточкін. Актор з 2015 року є тренером "Ліги Сміху". Ласточкін, виявляється, ненавидить перловку.
Та після того, як він побував в гостях на телевізійній кухні майстер-шефа Ектора Хіменеса-Браво, актор змінив думку. Ектор переконав Ігора, що перловку не тільки можна їсти, це ще й надзвичайно смачно! Салат з цієї крупи кухар та комік приготували разом, Інформатор поділиться рецептом.
Готуємо салат з перловки в цитрусовому маринаді з печеним буряком та козячим сиром. До речі, цією стравою любила побалувати себе й акторка Орнелла Муті, коли сиділа на перловій дієті.
Переберіть крупу, якщо є сміття - видаліть його. Промийте крупу під проточною водою, або в мисці, міняючи воду кілька разів - вона повинна стати прозорою. Засипаємо перловку у воду, аби вона розбухла і залишаємо на 2-3 години або на ніч. Рівень води повинен бути вище крупи на кілька сантиметрів. Перед приготуванням воду злийте, а крупу ще раз промийте.
Якщо готуєте кашу в каструлі або мультиварці, то пропорції крупи і води 1:3 - 1 склянка крупи і 3 склянки води. Ящо ж готуєте перловку в мікрохвильовці, то пропорції крупи і води 1:2 відповідно. Варити перловку слід на середньому вогні, постійно помішуючи. Солити перловку можна як на початку, так і в середині приготування.
Коли перловка готова, миємо та чистимо буряк й відправляємо його запікатись у фользі. Далі приготуємо заправку до салату (дресінг). Миємо та розрізаємо апельсин та вичавлюємо з нього фреш. Додаємо мелений імбир та чебрець, мед, оливкову олію, все перемішуємо.
Нарізаємо запечений буряк слайсами й викладаємо його на мікс салату поряд зі шматочками козячого сиру. До всього додаємо перловку, заправляємо салат дресінгом та посипаємо гарбузовим насінням.
Порада від Інформатора: замочену крупу потрібно варити 40 хвилин, без замочування - 1 годину. Якщо в процесі варки вода википає, потрібно додати трохи окропу.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.