Форшмак за старовинним одеським рецептом прабабусі Вупі Голдберг

Актриса є правнучкою українки, а її батьки довго жили в Україні.

Рецепт, форшмак
За старовинним одеським рецептом форшмак готується з солодкими яблуками.

Рецепт форшмаку з яблуками сподобається усім, хто любить пікантні страви з оселедця! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

13 листопада святкує свій день народження популярна американська актриса, співачка, ведуча, продюсерка, феміністка й посол доброї волі ЮНІСЕФ Вупі Голдберг. Голдберг одна з небагатьох знаменитостей, яка була удостоєна чотирьох головних американських престижних нагород: "Оскар", "Греммі", "Еммі" і "Тоні". В її скарбничці також є два "Золотих глобуса", BAFTA і зірка на Алеї слави. 

"Я є втіленням американської мрії. Адже її суть полягає в тому, що ти можеш прийти звідки завгодно й стати тим, ким ти хочеш. Саме це зі мною і сталося", - спокійно міркує кінозірка.

Та на шляху до слави їй доводилося працювати офіціанткою, сторожем, касиром в банку, навіть робити кремацію в морзі. Й тільки в 1974 році вона вперше вийшла на сцену в якості актриси театру. За іншими даними, перш, ніж стати відомою актрисою, Вупі працювала у службі секс по телефону.

Свого часу жінка мала проблеми з наркотиками (навіть вийшла заміж за свого нарколога і народила від нього дочку) та зайвою вагою. Щодо останньої, вона любить повторювати, мовляв, зайві кілограми - таланту не перешкода. А ще вона жартувала: "Я не виглядаю як Хеллі Беррі. Але є ймовірність, що з часом вона буде виглядати, як я!" Втім найцікавіше - інше. 

Грандіозна Вупі Голдберг. До речі, Вупі - це дитяче псевдо акторки, її справжнє ім'я - Керін Елейн Джонсон.
Грандіозна Вупі Голдберг. До речі, Вупі - це дитяче псевдо акторки, її справжнє ім'я - Керін Елейн Джонсон.

ЗМІ писали, що прабабуся афроамериканської акторки театру та кіно була родом з Одеси. Харизматична актриса є правнучкою українки. Прабабуся знаменитості дійсно була уродженкою Одеси. В Україні батьки Вупі прожили досить тривалий час. На початку минулого століття сім'я переїхала до США в Нью-Йорк, де народилася сама Вупі. З цієї нагоди Інформатор розповість, як приготувати старовинний рецепт одеського форшмаку.

Вам знадобиться:

  • Оселедець солоний - 1 штука.
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука.
  • Яблука - 1-2 штуки.
  • Пшеничний батон без кірки - 1 скибочка.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Цукор - 0,5 чайної ложки.
  • Оцет 9% - 0,5 чайної ложки.
  • Цибуля зелена - за смаком.
  • Молоко - 50 г.
За старовинним одеським рецептом форшмак готується з яблуками.
За старовинним одеським рецептом форшмак готується з солодкими яблуками.

Як готувати:

Оселедець випатрати і вимити. Обробити рибну тушку на філе, подрібнити шматочки м'якоті ножем або пропустити їх через м'ясорубку. Цибулю очистити, помити, дрібно нарізати, посипати цукром і скропити оцтом. Білий хліб вимочити в молоці, розім'яти виделкою.

Яблука очистити від шкірки, дрібно нарізати. Всі інгредієнти змішати в одній ємності, додати масло, перець, оцет і знову перемішати. Форшмак викласти в салатницю, за бажанням можна прикрасити петрушкою або зеленою цибулею.

Порада від Інформатора: занадто солону рибу можна вимочити в молоці 2 години. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube