Ризотто по-королівські за рецептом Чарльза III

Читать на русском

Чарльз їсть двічі на день, любить мед та яєчню.

Читать на русском
Рецепт, продукти, Велика Британія
Король власноруч збирає білі гриби для ризотто.

Чарльз їсть двічі на день, любить мед та яєчню.

Рецепт ризотто з грибами та м'ясом сподобається усім, хто любить незвичайні ситні страви! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

14 листопада святкує свій День народження король Великої Британії Чарльз III. Як відомо, до їжі він та його дружина, королева-консорт Камілла ставляться уважно, дотримуючись здорового харчування. 

Серед кулінарних уподобань монарха - британські сири та вівсяне печиво. Також Чарльз любить мед та яєчню, однак останню їсть хіба по вихідним. Він практикує інтервальне голодування та їсть двічі на день, а от алкоголь - табу. Крім того, Чарльз обожнює ризотто з бараниною та білими грибами, які сам збирає на околицях родинного замка Балморала. Отже, Інформатор розповість, як приготувати улюблену страву британського короля. 

Чарльз практикує інтервальне голодування!
Чарльз сам збирає гриби для ризотто в Балморалі.

Вам знадобиться:

  • Гриби (білі можна замінити шампіньйонами) - 300 г.
  • М'ясо (баранину можна замінити куркою) - 350 г.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Вершкове масло - 2 столові ложки.
  • Цибулина - 1 штука.
  • Рис - 300 г.
  • Курячий бульйон - 1 л.
  • Часник - зубчик.
  • Петрушка, базилік - кілька гілочок.
  • Пармезан - 50 г.
  • Сіль, перець - до смаку.
Зазвичай ризотто готують на білому вині, але Камілла уважно стежить за раціоном Чарльза, де алкоголь - це табу.
Зазвичай ризотто готують на білому вині, але Камілла уважно стежить за раціоном Чарльза, де алкоголь - табу.

Як готувати: 

Натріть курку сіллю та перцем. Ви можете використовувати інші приправи на ваш смак. На сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Викладіть курку і обсмажуйте по 4-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Остудіть і наріжте невеликими шматочками.

Наріжте гриби тонкими пластинками і викладіть на сковороду з оливковою олією. Обсмажуйте, доки гриби не підрум'яняться.

У сотейнику розтопіть вершкове масло. Викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте її до м'якості. Додайте рис і готуйте, помішуючи пару хвилин.

Поступово влийте в рис гарячий бульйон. Потім додайте подрібнений курку, часник, обсмажені гриби, нарізану петрушку, тертий пармезан і сіль і добре перемішайте.

Порада від Інформатора: для різотто потрібно вибирати круглозерний рис. Бульйон потрібно додавати частинами – приблизно по одному ополонику за раз. Наступну порцію вливають після того, як випарувалася попередня. При цьому потрібно часто помішувати рис та готувати на повільному вогні. Рідина обов'язково має бути гаряча, але не кипляча.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.