Курячі грудки з соусом Чімічурі для Мег Раян - рецепт

Читать на русском

Соус "чимічурі" надасть м'ясу надзвичайний смак!

Читать на русском
Рецепт, соус, курка
Спробуйте - це щось новеньке та смачне!

Соус "чимічурі" надасть м'ясу надзвичайний смак!

Рецепт курки в соусу "чимічурі" сподобається усім, хто любить пікантні соуси до м'яса. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

19 листопада народилась американська акторка Мег Раян, яка зіграла головних героїнь в культових стрічкаї "Французький поцілунок" та "Вам лист". В останньому її зірковим партнером став Том Хенкс.

Мег завжди гарно виглядала, можливо саме тому, що давно є прихильницею здорової дієти. Її суть полягає в тому, що їсти треба невеликими порціями - кожні три години. Меню цієї дієти виглядає наступним чином:

  • 7:00 – омлет чи сендвіч із шинкою,
  • 10:00 – шматочок темного шоколаду,
  • 13:00 – маленька порція макаронів із сиром,
  • 16:00 – крекер,
  • 19:00 – запечені овочі та куряча грудка,
  • 22:00 – груша чи яблуко. 
Акторка тримає форму!
Акторка тримає форму!

Крім того, Мег власноруч пече хліб з журавлиною та мигдалем! Тож, Інформатор розповість, як приготувати смачнючу курочку Чимічурі з тостами за рецептом українського шеф-повара Володимира Ярославського, на честь улюбленої багатьма акторки. Здається нам, Мег би такий підхід до хліба та курятини однозначно сподобався б :)

Соус дуже пасує, як до мʼяса так і в якості маринаду для смажіння яловичини.
Соус дуже пасує, як до мʼяса так і в якості маринаду для смажіння яловичини.

Вам знадобиться:

  • Куряча грудка - 350 г.
  • Петрушка - 50 г.
  • Кінза - 50 г.
  • Зубки часнику - 3-4 штуки.
  • Червона цибуля - 50-60 г.
  • Гострий червоний перець - 1 штука.
  • Перець халапеньйо - 1 штука.
  • Червоний винний оцет - 50 г.
  • Апельсиновий сік - 100 г.
  • Оливкова олія - 50 г.
  • Сіль, перець - за смаком.
Така куряча грудка сподобалась би Мег Раян!
Куряча грудка за цим рецептом вочевидь сподобалась би Мег.

Як готувати: 

"Чимічуррі ⁃ це особливий латиноамериканський соус для смаженого мʼяса, який ще може бути маринадом. З ним курка виходить дуже смачною та соковитою", - пояснив шеф.

Для його приготування зелень, гострий перець, цибулю та часник дрібно ріжемо, змішуємо у мисці, додаємо червоний оцет, апельсиновий сік та оливкову олію. Добре заправляємо сіллю та чорним перцем.

Пробуємо на смак, і, за необхідності, можна ще додати сік лимону. Соус має бути середньо рідким і кислуватим.

Філе розрізаємо навпіл і заливаємо соусом, даємо постояти з пів години, а можна й більше. Смажимо на середньому вогні. Спочатку філе буде бліднувте, а під кінець дуже швидко карамелізується соус.

Порада від Інформатора: щоб приготувати латиноамериканський сендвіч з куркою та соусом чимічурі, треба зробити з хліба два тости, покласти зверху на один білий соус (змішати сметану, майонез, хрін, вустерський або соєвий соус та сіль), запечений перець, смажену курку, соус чімічурі та чипси. Накрийте все це ще одним тостом, і смачного! 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.