Це кремово-сирний торт з маком, вишнею, кокосом і горіхом
7 травня відзначають одразу дві свята - День міста Івано-Франківськ та Всесвітній день торта. З такої нагоди приготуємо фірмовий тортик, який господині готують на Франківщині. Рецепт торту "Івано-Франківський" сподобається всім, хто любить десерти. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду!
Для тіста:
Крем:
Сирна начинка:
Макова начинка:
Горіхова начинка:
Кокосова начинка:
Борошно просяйте з розпушувачем, а тоді перетріть з холодним маслом в крихту. Цукор, ванільний цукор, сметану і жовтки перетріть, влийте до борошна, швидко замісіть тісто. Розділіть на 8 рівних частин: 4 - в морозилку, 4 - в холодильник. Поки тісто охолоджується, приготуйте все для начинок.
Сирну начинку зробіть як на сирник. Курагу поріжте і втопіть у сир. Мак запарте, перемеліть, змішайте із сиром. Горіхи підсмажте і грубо поріжте. І це будуть окремі начинки. Для кокосової начинки - білки збийте прямо перед випіканням коржа.
Кожен корж із холодильника розкачайте, викладіть у форму. Зверху начинка + натріть тісто з морозилки. Так спечіть 4 коржі з різними начинками впродовж 25-30 хвилин при температурі 170 С, до легкого зарум'янення.
Щоб зробити крем, в 100 мл холодного соку розчиніть крохмаль і борошно. Решту соку з цукром доведіть до кипіння, тонкою цівкою влийте до маси, ретельно помішуючи. Перелийте назад до банячка, знову доведіть до кипіння, додайте ваніль і цукор, остудіть. Збийте м'яке масло, по ложці додаючи заварну масу.
Порада від Інформатора: кожен корж трохи змастіть кремом. Смачного!