Галицька кухня: пляцок Івано-Франківський - для тих, хто не худне

Це кремово-сирний торт з маком, вишнею, кокосом і горіхом

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Тільки уявіть, як це смачно!

7 травня відзначають одразу дві свята - День міста Івано-Франківськ та Всесвітній день торта. З такої нагоди приготуємо фірмовий тортик, який господині готують на Франківщині. Рецепт торту "Івано-Франківський" сподобається всім, хто любить десерти. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду!

Пляцок "Івано-Франківський"

Вам знадобиться:

  • Форма - 25Х34 см.

Для тіста: 

  • Борошно - 600 г.
  • Масло - 250 г.
  • Цукор - 250 г.
  • Жовтки яєчні - 6 штук.
  • Сметана - 6 столових ложок. 
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Розпушувач - 18 г.

Крем: 

  • Масло - 600 г.
  • Вишневий сік - 0,5 л.
  • Крохмаль - 4 столові ложки.
  • Борошно - 4 столові ложки.
  • Цукор - 4 столові ложки.
  • Ванільний цукор - 20 г.
  • Вишні консервовані чи свіжі - 0,5 л.

Сирна начинка: 

  • Сир - 600 г.
  • Масло - 50 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Ванільний пудинг - 1 штука.
  • Курага - 8 штук. 

Макова начинка: 

  • Мак - 1 склянка.
  • Цукор - 4 столові ложки. 
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Масло - 2 столові ложки. 
  • Яйце - 1 штука.
  • Розпушувач - 1 столова ложка. 

Горіхова начинка: 

  • Горіхи - 200 г.
  • Білки яєчні - 3 штуки.
  • Цукор - 3 столові ложки.
  • Ванільний пудинг - 3 столові ложки.
  • Масло - 2 столові ложки.

Кокосова начинка:

  • Білки яєчні - 3 штуки.
  • Кокосова стружка - 100 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Ванільний цукор - 10 г.
Торт Івано-Франківсьикй до Дня міста 1
Таку смакоту зробити нескладно, якщо діяти згідно інструкції!

Як готувати: 

Борошно просяйте з розпушувачем, а тоді перетріть з холодним маслом в крихту. Цукор, ванільний цукор, сметану і жовтки перетріть, влийте до борошна, швидко замісіть тісто. Розділіть на 8 рівних частин: 4 - в морозилку, 4 - в холодильник. Поки тісто охолоджується, приготуйте все для начинок. 

Сирну начинку зробіть як на сирник. Курагу поріжте і втопіть у сир. Мак запарте, перемеліть, змішайте із сиром. Горіхи підсмажте і грубо поріжте. І це будуть окремі начинки. Для кокосової начинки - білки збийте прямо перед випіканням коржа. 

Кожен корж із холодильника розкачайте, викладіть у форму. Зверху начинка + натріть тісто з морозилки. Так спечіть 4 коржі з різними начинками впродовж 25-30 хвилин при температурі 170 С, до легкого зарум'янення. 

Щоб зробити крем, в 100 мл холодного соку розчиніть крохмаль і борошно. Решту соку з цукром доведіть до кипіння, тонкою цівкою влийте до маси, ретельно помішуючи. Перелийте назад до банячка, знову доведіть до кипіння, додайте ваніль і цукор, остудіть. Збийте м'яке масло, по ложці додаючи заварну масу. 

Порада від Інформатора: кожен корж трохи змастіть кремом. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube