"Путін вважає Україну частиною Росії, і будь-хто, хто думає, що він зупиниться, просто дурень"
«Парфум» — своєрідний аромат музичний 90-х. Трохи ностальгії, бунту і багато щирих емоцій. У пісні присутній дух того часу, коли все було простіше і справжнє.
Приготування десерту відбувається у кілька етапів
Багато хто думає, що рецепт італійського десерту тірамісу приготувати в домашніх умовах дуже складно. Це не так.
Інформатор підібрав рецепт класичного тірамісу, приготувати який зможе кожна господиня.
Для печива "Савоярді": |
||
Борошно - 50 г |
||
Цукор - 60 г |
||
Яєчні білки - 3 шт. |
||
Жовтки – 2 шт. |
||
Цукрова пудра - для посипання |
||
|
||
Для просочення: |
||
Кава – 2 ч. л. |
||
Вода – 200 мл |
||
Лікер "Амаретто" – 2 ст. л. |
||
|
||
Для крему: |
||
Сир маскарпоне – 250 г |
||
Цукрова пудра – 4 ст. л. |
||
Яйця – 2 шт. |
||
|
||
Для посипання десерту: |
||
Какао-порошок без цукру |
Відокремлюємо яєчні білки від жовтків і кладемо в різні чашки (сухі та чисті). Важливо – яйця повинні бути з холодильника!
Збиваємо білки на невеликій швидкості до збільшення в обсязі та побіління маси. Додаємо 30 г цукру та продовжуємо збивати масу до щільних, стійких піків. Перевірити готовність білків можна, обережно перевернувши посуд з масою, якщо не витікає, то готово.
До жовтків всипаємо цукор, що залишився, і збиваємо міксером до збільшення маси і моменту, коли вона стане світлою і густою.
У жовтки просіюємо борошно, з'єднуємо.
У 2 етапи додаємо білкову масу до жовткової та обережно, в одному напрямку, вимішуємо бісквітне тісто рухами знизу-вгору, щоб не втратити легкість білка.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. Деку встилаємо пергаментом. Бісквітне тісто викладаємо в кондитерський мішок і видавлюємо товсті смужки тіста довжиною близько 7 см.
Через сито просіюємо цукрову пудру на заготовки.
Випікаємо савоярді 10-15 хвилин до золотистого кольору. Не можна відкривати духовку раніше, інакше бісквітне печиво може осісти. Остуджуємо його у відкритій духовці, щоб не було різких перепадів температури. Чекаємо, коли печиво повністю стане холодним.
Варимо каву в турці, каву-машині або готуємо будь-яким зручним для себе способом і остудити.
Додаємо лікер.
Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Білки починаємо збивати на невеликій швидкості, додаємо 1 ст. ложку пудри і продовжуємо збивати масу до стійких піків. Забираємо в холодильник.
У жовтки додаємо пудру, що залишилася, і збиваємо до освітлення маси і збільшення її в обсязі.
У жовтки додаємо маскарпоне і збиваємо кілька хвилин до однорідності.
Білки в кілька заходів додаємо до жовтків і так само, як у тісті, акуратно вимішуємо в крем.
Печиво по 1 штуці занурюємо в просочення з припудреного боку, струшуємо зайву рідину і викладаємо на дно креманки/форми/келиха. Якщо печиво не вміщується, можна поламати його.
На шар печива викладаємо крем.
Повторюємо шари. Найвищим шаром має бути крем.
Через сито покриваємо тірамісу какао-порошком.
Настоюємо десерт (торт) "Тірамісу" у холодильнику не менше 4-х годин.
Раніше Інформатор розповідав про прості рецепти млинців на будь-який смак. Також ми публікували простий рецепт пишних сирників, як у бабусі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .