Готуємо класичний десерт тірамісу вдома: просто та смачно

Читать на русском

Приготування десерту відбувається у кілька етапів

Читать на русском
Готуємо класичний десерт тірамісу вдома: просто та смачно

Приготування десерту відбувається у кілька етапів

Багато хто думає, що рецепт італійського десерту тірамісу приготувати в домашніх умовах дуже складно. Це не так. 

Інформатор підібрав рецепт класичного тірамісу, приготувати який зможе кожна господиня. 

Інгредієнти

Для печива "Савоярді":

Борошно - 50 г

Цукор - 60 г

Яєчні білки - 3 шт.

Жовтки – 2 шт.

Цукрова пудра - для посипання

 

Для просочення:

Кава – 2 ч. л.

Вода – 200 мл

Лікер "Амаретто" – 2 ст. л.

 

Для крему:

Сир маскарпоне – 250 г

Цукрова пудра – 4 ст. л.

Яйця – 2 шт.

 

Для посипання десерту:

Какао-порошок без цукру

Рецепт

Готуємо печиво "Савоярді"

Відокремлюємо яєчні білки від жовтків і кладемо в різні чашки (сухі та чисті). Важливо – яйця повинні бути з холодильника!

Збиваємо білки на невеликій швидкості до збільшення в обсязі та побіління маси. Додаємо 30 г цукру та продовжуємо збивати масу до щільних, стійких піків. Перевірити готовність білків можна, обережно перевернувши посуд з масою, якщо не витікає, то готово.

До жовтків всипаємо цукор, що залишився, і збиваємо міксером до збільшення маси і моменту, коли вона стане світлою і густою.

У жовтки просіюємо борошно, з'єднуємо.

У 2 етапи додаємо білкову масу до жовткової та обережно, в одному напрямку, вимішуємо бісквітне тісто рухами знизу-вгору, щоб не втратити легкість білка.

Розігріваємо духовку до 190 градусів. Деку встилаємо пергаментом. Бісквітне тісто викладаємо в кондитерський мішок і видавлюємо товсті смужки тіста довжиною близько 7 см.

Через сито просіюємо цукрову пудру на заготовки.

Випікаємо савоярді 10-15 хвилин до золотистого кольору. Не можна відкривати духовку раніше, інакше бісквітне печиво може осісти. Остуджуємо його у відкритій духовці, щоб не було різких перепадів температури. Чекаємо, коли печиво повністю стане холодним.

Готуємо просочення

Варимо каву в турці, каву-машині або готуємо будь-яким зручним для себе способом і остудити.

Додаємо лікер.

Готуємо крем

Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Білки починаємо збивати на невеликій швидкості, додаємо 1 ст. ложку пудри і продовжуємо збивати масу до стійких піків. Забираємо в холодильник.

У жовтки додаємо пудру, що залишилася, і збиваємо до освітлення маси і збільшення її в обсязі.

У жовтки додаємо маскарпоне і збиваємо кілька хвилин до однорідності.

Білки в кілька заходів додаємо до жовтків і так само, як у тісті, акуратно вимішуємо в крем.

Збираємо десерт "Тірамісу"

Печиво по 1 штуці занурюємо в просочення з припудреного боку, струшуємо зайву рідину і викладаємо на дно креманки/форми/келиха. Якщо печиво не вміщується, можна поламати його.

На шар печива викладаємо крем.

Повторюємо шари. Найвищим шаром має бути крем.

Через сито покриваємо тірамісу какао-порошком.

Настоюємо десерт (торт) "Тірамісу" у холодильнику не менше 4-х годин.

 

Готуємо класичний десерт тірамісу вдома: просто та смачно 1

Раніше Інформатор розповідав про прості рецепти млинців на будь-який смак. Також ми публікували простий рецепт пишних сирників, як у бабусі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.