Фрикадельки по-гаїтянськи: хто з вас зможе приготувати

Буле їдять з білим рисом або з квасолею

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Страва, як правило, досить гостра, що добре контрастує зі звичайним рисом!

В Україні задощило. Пропонуємо зігртись гостренькою стравою з сонячного острова Гаїті! Буле або гаїтянські фрикадельки роблять з яловичого фаршу, ароматних трав, таких як чебрець і петрушка, цибулі, болгарського перцю, часнику та спецій чилі. Ці фрикадельки готуються в олії для смаження та тушкуються в соусі з цибулі, часнику та помідорів, також приправленому перцем чилі. 

Рецепт гаїтянських фрикадельок сподобається всім українцям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Гаїтянські фрикадельки - буле

Вам знадобиться:

  • Яловичий фарш - 580 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Білий хліб - 4 скибочки.
  • Молоко - 1 склянка.
  • Болгарський перець - 1 штука.
  • Петрушка - 1 столова ложка.
  • Листя чебрецю - 1 столова ложка.
  • Рисовий або білий оцет - 1 чайна ложка.
  • Сіль - 2 чайні ложки.
  • Чорний перець - ¼ чайної ложки.
  • Яйця - 1 штука.
  • Борошно - 1 склянка.
  • Рослинна олія - для смаження.
  • Перець чилі - ¼ чайної ложки.

Для соусу:

  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Томатна паста - 2 столові ложки.
  • Цибулина - 1 штука.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Вода - 1 склянка.
  • Букет гарні - петрушка, чебрець та лавровий лист.
  • Перець чилі - ¼ чайної ложки.
  • Сіль, перець. 

Буле - фрикадельки по-гаїтянськи: подавати з рисом та бобами 1

Як готувати: 

У великій мисці замочіть хліб у молоці. В іншій мисці покладіть яловичину та додайте цибулю, часник, зелений перець, петрушку, чебрець, білий або рисовий оцет, сіль та перець. Додайте замочений хліб і добре перемішайте. Вимішуйте суміш протягом 10 хвилин.

Накрийте миску з м’ясом харчовою плівкою та залиште її в холодильнику на 6 годин, вимішуючи її щонайменше 5 разів протягом цього часу.Вийміть м’ясо з холодильника та додайте збите яйце. Добре перемішайте протягом 5 хвилин.

Сформуйте від 25 до 30 фрикадельок, розміром приблизно з м’яч для гольфу. Обваляйте кожну фрикадельку в борошні. Струсіть зайве борошно. Розігрійте велику кількість олії в глибокій сковороді.

Смажте фрикадельки у фритюрі кілька хвилин з обох боків до золотисто-коричневого кольору. Не перевантажуйте сковороду під час смаження. Злийте зайвий жир на паперових рушниках.

Соус. У чугунці розігрійте оливкову олію на слабкому вогні. Додайте томатну пасту. Помішуйте, доки олія та томатна паста не змішаються. Додайте цибулю та часник і пасеруйте 3 хвилини, часто помішуючи. Додайте воду, сіль і перець за смаком, а також букет гарні. Дайте покипіти на середньому вогні 5 хвилин, потім додайте фрикадельки та тушкуйте на слабкому або середньому вогні 10 хвилин. Додайте порошок чилі в кінці приготування.

Порада від Інформатора: подавайте з червоною квасолею та рисом або з білим рисом!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube