Буле їдять з білим рисом або з квасолею
В Україні задощило. Пропонуємо зігртись гостренькою стравою з сонячного острова Гаїті! Буле або гаїтянські фрикадельки роблять з яловичого фаршу, ароматних трав, таких як чебрець і петрушка, цибулі, болгарського перцю, часнику та спецій чилі. Ці фрикадельки готуються в олії для смаження та тушкуються в соусі з цибулі, часнику та помідорів, також приправленому перцем чилі.
Рецепт гаїтянських фрикадельок сподобається всім українцям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Для соусу:
У великій мисці замочіть хліб у молоці. В іншій мисці покладіть яловичину та додайте цибулю, часник, зелений перець, петрушку, чебрець, білий або рисовий оцет, сіль та перець. Додайте замочений хліб і добре перемішайте. Вимішуйте суміш протягом 10 хвилин.
Накрийте миску з м’ясом харчовою плівкою та залиште її в холодильнику на 6 годин, вимішуючи її щонайменше 5 разів протягом цього часу.Вийміть м’ясо з холодильника та додайте збите яйце. Добре перемішайте протягом 5 хвилин.
Сформуйте від 25 до 30 фрикадельок, розміром приблизно з м’яч для гольфу. Обваляйте кожну фрикадельку в борошні. Струсіть зайве борошно. Розігрійте велику кількість олії в глибокій сковороді.
Смажте фрикадельки у фритюрі кілька хвилин з обох боків до золотисто-коричневого кольору. Не перевантажуйте сковороду під час смаження. Злийте зайвий жир на паперових рушниках.
Соус. У чугунці розігрійте оливкову олію на слабкому вогні. Додайте томатну пасту. Помішуйте, доки олія та томатна паста не змішаються. Додайте цибулю та часник і пасеруйте 3 хвилини, часто помішуючи. Додайте воду, сіль і перець за смаком, а також букет гарні. Дайте покипіти на середньому вогні 5 хвилин, потім додайте фрикадельки та тушкуйте на слабкому або середньому вогні 10 хвилин. Додайте порошок чилі в кінці приготування.
Порада від Інформатора: подавайте з червоною квасолею та рисом або з білим рисом!