Фірмова страва особистого шеф-кухаря Андрія Шевченка

Як смачно приготувати кіш з лососем та броколі

Андрій Шевченко, рецепт
Шевченко любитье червону та білу рибу.

Рецепт пирога з лососем та броколі сподобається усім, хто обожнює морепродукти та червону рибу! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду! 

29 вересня народився культовий український футболіст Андрій Шевченко, що грав на позиції нападника за київське "Динамо", "Мілан" та лондонський "Челсі", був тренером української збірної. Вважається національною легендою України, його портрет навіть був розміщений на поштовій марці. Шевченко активно займається волонтерством, одружений, має чотирьох синів.

Шевченко національна легенда України, його портрет навіть був розміщений на поштовій марці. 
Шевченко національна легенда України, його портрет навіть був розміщений на поштовій марці. 

Андрій має власного кухаря, який готує йому страви, так би мовити, за настроєм. А саме в залежності від того, у якій країні перебуває спортсмен. В Італії це різотто з білими грибами, у Франції - морепродукти, серед яких в особливому фаворі в Андрія морські гребінці. Любить Шевченко й червону та білу рибу. З-поміж червоної - кухар виділив лосось.

На честь легендарного українського спортсмена Інформатор розповість, як приготувати смачний та нетривіальний пиріг з лососем та броколі. 

Вам знадобиться: 

  • Борошно - 200 г.
  • Холодне масло - 100 г.
  • Дрібка солі.
  • Один жовток.
  • Вода - 2 столові ложки. 

Для заливки:

  • Лосось - 300 г.
  • Броколі - 200 г.
  • Сметана - 150 г.
  • Крем-сир - 150 г.
  • Два яйця.
  • Твердий сир - 70 г.
М'ясо лосося має в складі вітаміни А і В, добову норму вітаміну D, половину добової норми B12, а також калій і фосфор, що зміцнюють кістки та затримують молодість!
М'ясо лосося має в складі вітаміни А і В, добову норму вітаміну D, половину добової норми B12, а також калій і фосфор, що зміцнюють кістки та затримують молодість!

Як готувати: 

На приготування страви у вас піде близько однієї години 20 хвилин, в результаті чого ви отримаєте 8 порцій, що здатні замінити повноцінний гарнір. 

Тож почнемо! Для тіста змішайте всі інгредієнти й замісіть. Замотайте тісто в харчову плівку і поставте в холодильник. 

Далі слід порізати лосось на шматки, посолити й збризнути лимоном. Броколі варто проварити 3 хвилини в підсоленій воді.

Найбільше в броколі вітаміну С, також до її складу входять фолієва кислота, клітковина і калій.
Найбільше в броколі вітаміну С, також до її складу входять фолієва кислота, клітковина і калій.

Далі приготуємо заливку. Для цього змішайте сметану, крем-сир і яйця до однорідної консистенції. Тісто розімніть в тонкий пласт, покладіть у форму, зробивши бортики й проколовши виделкою.

Викладіть на тісто рибу, броколі й залийте вже готовою заливкою. Зверху посипте твердим сиром. Запікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.

Порада від Інформатора: не зайвим буде додати до риби кілька шматочків лимона!

Такий пиріг ще називають - кіш - з лососем та броколі!
Такий пиріг ще називають - кіш - з лососем та броколі!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube