Улюблена страва Віталія Кличка: готуємо різотто примавера

Різотто примавера сподобається всім, хто любить здорову кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото та відео, як швидко та смачно приготувати улюблену страву Віталія Кличка.

Улюблена страва Віталія Кличка різотто примавера
Улюблена страва Віталія Кличка різотто примавера

Рецепт різотто примавера сподобається всім, хто любить здорову кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Славетний боксер та мер Києва Віталій Кличко вважає дуже важливим вести здоровий спосіб життя та уважно слідкує за своєю дієтою. 

“Ми складаємося з того, що ми їмо, і дуже важливо закласти в себе те, що принесе користь. Усі люди різні, тому й у питаннях харчування треба прислухатися до себе. Дієті не зраджую. Гоночну машину не можна заправляти поганим бензином. Їхати вона, звичайно, буде, але не швидко. І високі шанси, що незабаром вам доведеться міняти двигун. Якщо здоров'я є – на цьому фундаменті збудуєш будь-що. Якщо ні – не захочеш нікуди, ні в бізнес, ні в політику”, - каже Віталій Кличко. 

Мер Києва якосб зізнався журналістам, що його улюблена страва - різотто примавера. Ця овочева страва особливо сподобається вегетаріанцям, адже не містить м'яса, проте за рахунок бобових у ній достатньо білку.

Різотто примавера
Різотто примавера

Вам знадобиться: 

  • 180 г рису
  • 90 мл білого вина
  • 430 мл овочевого бульйону
  • 125 г зеленого горошоку
  • 125 г стручкової квасолі
  • 50 г спаржи
  • 50 г козячого м'якого сиру
  • 30 г м'яти
  • Сіль та перець чорний мелений за смаком

Як готувати

 

Рис промийте і покладіть у посуд для мікрохвильової печі. Влийте вино та 140 мл бульйону. Накрийте харчовою плівкою і поставте в мікрохвильову піч на 10 хвилин. 

Порада від Інформатора: Овочевий бульйон – це відвар на воді з овочів та городніх трав. У ньому можуть бути різні інгредієнти і зазвичай базовий набір такий: коренеплоди - морква, селера, петрушка, пастернак, зелені овочі - петрушка, селера, а також часник і цибуля - ріпчаста або порей. Також можуть додаватися свіжі або в'ялені помідори, сезонні овочі, пряні трави та спеції. Для бульйону варять як сирі овочі, так і обсмажені чи запечені. Чим більше інгредієнтів використовується, тим смачніший овочевий відвар. Страву варять від 30 хвилин до години, солять на початку приготування, а готовий відвар проціджують. Овочевий бульйон може зберігатися до тижня у холодильнику або 2-3 місяці у морозильній камері. 

Перемішайте рис, посоліть і поперчіть до смаку. Додайте ще 140 мл бульйону і готуйте в мікрохвильовій печі ще 4 хвилини. М'яту промийте та порвіть на довільні шматки. Знову перемішайте рис, потім додайте овочі, спаржу і бульйон, що залишився. Знову накрийте кришкою і поставте в мікрохвильову піч на 7 хв. Додайте сир і м'яту, потім залишити різотто на 3 хвилини перед подачею. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube