Це блюдо з’явилося в XIII столітті, коли іспанський монарх повелів подавати хмільні напої тільки разом із закусками.
Рецепт іспанських канапок, сподобається усім, хто любить вишукані легкі закуски. Готувати його просто. А щоб вийшло ще смачніше, Інформатор має для вас пораду.
23 вересня народився іспанський співак Хуліо Іглесіас. Не плутати з Хуліо Іглесіасом молодшим, який святкує народини 25 лютого. Проникливий голос та солодкавий тембр співака-батька став впізнаваним у всьому світі, а в старших поколінь слухачів він досі асоціюється з сонячною Іспанією - країною густого червоного вина, сангрії та кохання!
З цієї нагоди Інформатор розповість про одну з найпопулярніших страв традиційної іспанської кухні - тапас - канапки з м'яса, морепродуктів чи овочів.
За однією з версій, це національне блюдо з’явилося в XIII столітті, коли панівний монарх видав указ подавати хмільні напої тільки разом із закусками. Після цього на келихи з напоями почали класти шматочки хліба, тому назва - tapa - перекладається як "кришка".
З абсолютною впевненістю можна сказати, що національне іспанське блюдо тапас не менш смачне, ніж піца або паста, але при цьому залишається загадка - чому ця закуска не стала такою ж популярною в усьому світі.
Тапас являє собою невеликі бутерброди, їх подають гарячими та холодними. Варіантів оформлення страви безліч:
Щоб приготувати тапас з оливками й анчоусами (найпростіший варіант),
Цей рецепт відрізняється своєю простотою. Спочатку необхідно вийняти з оливок кісточки (або купити оливки без кісточок).
Далі обернути кожен каперс філе анчоуса і начинити оливки.
Довідка. Каперси - це не фрукт або овоч, це - рослина. Чагарник, на якому виростають ці невеликі, нерозпущеною бутони. Вони зеленого кольору з пелюстками, які тільки починають розвиватися. В маркеті можна купити баночку об'ємом 100 мл від 70 гривень.
Щоб приготувати тапас з креветками,
Багет порізати й кожен шматочок злегка підсмажити на розігрітій сковороді без олії.
Креветки очистити та обсмажити на оливковій олії. Всі овочі нарізати невеликими кубиками й обсмажити в глибокій сковороді на оливковій олії приблизно чотири хвилини.
Потім готові овочі в жароміцному посуді відправити в розігріту до 180 градусів на 15 хвилин, попередньо щільно прикривши фольгою посуд.
Далі треба викласти на багет креветки та руколу.
Порада від Інформатора: готові тапас зверху збризкують: в першому випадку - сумішшю оливкової олії та лимона, в другому - бальзамічним оцтом!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.