Це справжня класика української кухні
26 січня народилася українська телеведуча та волонтерка, ведуча каналу "1+1 Україна" – ранкового проєкту "Сніданок з 1+1" Неля Шовкопляс. Завжди енергійна Неля обожнює готувати для своєї родини, і готує вона традиційні українські котлетки – гречаники. Рецепт гречаників за сімейним рецептом української телеведучої сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інфомартор має для вас кулінарну пораду.
Неля Шовкопляс запропонувала 2 варіанти приготування гречаників: у духовці та методом гасіння на сковороді.
Найперше, приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на окремій сковороді. Потім додайте томати або томатну пасту і гасіть 5-7 хвилин. Соус готовий!
В глибоку миску викладіть фарш, вбийте яйця, додайте дрібно нарізану цибулю. До суміші додайте попередньо відварену гречку і все добре перемішайте. Зліпіть котлетки і обваляйте їх в борошні.
Далі, якщо ви вибрали спосіб приготування в духовці, слід попередньо розігріти її. Потім викласти гречаники на змащену олією форму і поставити випікатися на 30 хвилин при температурі 220 С.
Якщо ви вирішили скуштувати тушковані гречаники, помістіть їх на сковороду і тушкуйте на невеликому вогні до готовності, періодично перевертаючи на інший бік.
Порада від Інформатора: коли страва готова, до неї слід додати томатний соус. Смачного!