Фірмова страва Нелі Шовкопляс: подавати з соусом

Це справжня класика української кухні

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, котлети, гречаники, кухня
Гречаники можна готувати двома способами.

26 січня народилася українська телеведуча та волонтерка, ведуча каналу "1+1 Україна" – ранкового проєкту "Сніданок з 1+1" Неля Шовкопляс. Завжди енергійна Неля обожнює готувати для своєї родини, і готує вона традиційні українські котлетки – гречаники. Рецепт гречаників за сімейним рецептом української телеведучої сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інфомартор має для вас кулінарну пораду.

Неля Шовкопляс з колегою Єгором Гордєєвим в ефірі телеканалу "1+1".
Неля Шовкопляс з колегою Єгором Гордєєвим в ефірі телеканалу "1+1".

Українські гречаники

Вам знадобиться:

  • Фарш – 500 г.
  • Гречка (відварити) – 200 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Томати або томатна паста – 400 г.
  • Сіль, перець, борошно, олія.
традиційні українські котлетки з гречкою й томатами – гречаники виглядають дуже апетитно!
Традиційні українські котлетки з гречкою й томатами – гречаники виглядають дуже апетитно. А пахнуть як!

Як готувати:

Неля Шовкопляс запропонувала 2 варіанти приготування гречаників: у духовці та методом гасіння на сковороді.

Найперше, приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на окремій сковороді. Потім додайте томати або томатну пасту і гасіть 5-7 хвилин. Соус готовий!

В глибоку миску викладіть фарш, вбийте яйця, додайте дрібно нарізану цибулю. До суміші додайте попередньо відварену гречку і все добре перемішайте. Зліпіть котлетки і обваляйте їх в борошні. 

Далі, якщо ви вибрали спосіб приготування в духовці, слід попередньо розігріти її. Потім викласти гречаники на змащену олією форму і поставити випікатися на 30 хвилин при температурі 220 С.

Якщо ви вирішили скуштувати тушковані гречаники, помістіть їх на сковороду і тушкуйте на невеликому вогні до готовності, періодично перевертаючи на інший бік.

Порада від Інформатора: коли страва готова, до неї слід додати томатний соус. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube