Сирники, улюблена страва Бориса Джонсона під час його візитів до Києва, сподобаються всім, хто любить здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок
Рецепт сирників, улюбленої страви Бориса Джонсона під час його візитів до Києва, сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Екс-прем’єр Ведикобританії та великий друг України Борис Джонсон не вважає себе гурманом і каже, що на його думку, вся їжа смачна. В численних інтерв’ю він розповідав, що прокидається зазвичай дуже голодним.
«Зазвичай я намагаюся бігати вранці, робити кілька віджимань або просто тинятися з газетою, — розповідає Борис Джонсон. — Після всього цього я п'ю чашку кави з тостом з маслом та джемом. У цей момент я й досі ходжу, читаючи новини, а моя сім'я їсть за столом. Іноді я також можу з'їсти трохи холодних спагетті або одну-дві відбивні, якщо щось залишиться після вечері моїх дітей напередодні. У холодильнику часто лежать торти з днів народження, які я їм на сніданок».
В свою чергу ресторатор та кулінар Євген Клопотенко, який складає особливе меню з українських страв для високих іноземних гостей України, розповідає, що Борису Джонсону дуже смакує українська кухня. За словами Євгена Клопотенко, британський друг України обожнює сирники. Адже такої страви в інших кухнях світу немає.
"Деякі народи мають страви зі смаженого сиру. Але це тверді сири, які смажать, щоб розплавити. Проте звичайного домашнього сиру в смаженому вигляді не вживають ніде. Тому буває не завжди просто пояснити іноземцям, що взагалі таке сирники. Ми говоримо, що це котлети з сиру. Для них це досить незвичайна їжа, але їм подобається. Практично всі іноземні делегації, які приїжджають в Україну, на сніданок замовляють сирники. Деякі при цьому посилаються на те, що скуштувати цю страву рекомендував Джонсон," - ділиться Клопотенко.
Тож пропонуємо вам приготувати цю класичну українську страву за рецептом Євгена Клопотенка. А щоб вона була ще більш корисною, пропонуємо їх не смажити, а запікати в духовці.
Вам знадобиться:
У ємність із сиром додайте цукор, сіль і ванільний цукор. Потім додайте яйце та перемішайте. Додайте борошно. Дуже ретельно перемішайте сирну масу. Чим більш однорідною вона буде, тим ніжнішими будуть сирники.
Порада від Інформатора: обирайте досить сухий і однорідно-кремовий сир. Якщо у вас сир з великими шматками, то розімніть його виделкою.
Вимісіть тісто і сформуйте 12-15 сирників. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Випікайте сирники в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Подавайте сирники ще теплими зі свіжею полуницею і цедрою апельсина, як це робить Євген Клопотенко, або в класичному варіанті - зі сметаною. У будь-якому випадку буде дуже смачно.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.