Адобо – це свинина з карамелізованими шматочками ананаса
Взимку особливо смакують поживні страви, скажімо, зі свинини. Пропонуємо вашій увазі страву з мясом та ананасами, що освіжать смак! Адобо по-філіппінськи – це свинина з карамелізованими шматочками ананаса. Повільно приготоване рагу, приправлене перцем, часником і лавровим листом, є фірмовою стравою на Філіппінах. Оцет і соя надають рагу неймовірної глибини та складності смаку. А 16 зубчиків часнику надають страві певного шарму, але їх можна зменшити до 8.
Отже, рецепт філіппінського рагу сподобається всім! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Поставте олію у велику міцну каструлю на середньо-сильному вогні. Готуйте половину свинини в один шар, час від часу перевертаючи, протягом 8-10 хвилин, поки вона не стане золотисто-коричневою, потім перекладіть у миску та повторіть з рештою свинини.
Поверніть все обсмажене м’ясо в каструлю, додайте часник, цибулю, імбир і чилі та готуйте, періодично помішуючи, 8-10 хвилин, поки цибуля не розм’якшиться. Додайте всі інгредієнти, що залишилися, крім ріпчастої цибулі, доведіть до кипіння, зменшіть на повільний вогонь, накрийте кришкою і готуйте годину 20 хвилин, поки свинина не стане м’якою.
Зніміть кришку, готуйте ще 10-15 хвилин, поки соус не загусне, потім зніміть з вогню.
Порада від Інформатора: прикрасьте ріпчастою цибулею та подавайте з пропареним рисом та овочами.