Філіппінське рагу Адобо: звучить складно, готувати просто

Адобо – це свинина з карамелізованими шматочками ананаса

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Страва має гострий, солоний і кисло-солодкий смак водночас!

Взимку особливо смакують поживні страви, скажімо, зі свинини. Пропонуємо вашій увазі страву з мясом та ананасами, що освіжать смак! Адобо по-філіппінськи – це свинина з карамелізованими шматочками ананаса. Повільно приготоване рагу, приправлене перцем, часником і лавровим листом, є фірмовою стравою на Філіппінах. Оцет і соя надають рагу неймовірної глибини та складності смаку. А 16 зубчиків часнику надають страві певного шарму, але їх можна зменшити до 8.

Отже, рецепт філіппінського рагу сподобається всім! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Адобо зі свинини й ананаса

Вам знадобиться:

  • Рослинна олія – 1 солова ложка.
  • Свинина – 800 г.
  • Часник –16 (8) зубчиків.
  • Цибуля червона – 2 штуки.
  • Імбир – 40 г.
  • Чилі – 4 штуки.
  • Яблучний оцет – 240 мл.
  • Соєвий соус – 160 мл.
  • Лаврушка – 8 сушених листків.
  • Чорний мелений перець – 1 чайна ложка.
  • Цукор – 2 столові ложки.
  • Ананас – 1 штука.
  • Ріпчаста цибуля – 4 штуки для прикрашання.
Філіппінська страва: свинина з ананасами 1
Для приготування цієї страви вам знадобиться трохи більше двох годин, але воно того точно варте!

Як готувати:

Поставте олію у велику міцну каструлю на середньо-сильному вогні. Готуйте половину свинини в один шар, час від часу перевертаючи, протягом 8-10 хвилин, поки вона не стане золотисто-коричневою, потім перекладіть у миску та повторіть з рештою свинини.

Поверніть все обсмажене м’ясо в каструлю, додайте часник, цибулю, імбир і чилі та готуйте, періодично помішуючи, 8-10 хвилин, поки цибуля не розм’якшиться. Додайте всі інгредієнти, що залишилися, крім ріпчастої цибулі, доведіть до кипіння, зменшіть на повільний вогонь, накрийте кришкою і готуйте годину 20 хвилин, поки свинина не стане м’якою.

Зніміть кришку, готуйте ще 10-15 хвилин, поки соус не загусне, потім зніміть з вогню. 

Порада від Інформатора: прикрасьте ріпчастою цибулею та подавайте з пропареним рисом та овочами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube