Мама і тато навчили Соломію Вітвіцьку, чим потрібно зустрічати дорогих гостей

Пироги – це універсальна страва, яка відмінно поєднується з різними додатками як солоними, так і солодкими

Соломія Вітвіцька
Страви можна вживати навіть холодними.

16 червня день народження святкує українська телеведуча та журналістка Соломія Вітвіцька. Вона постійно знаходиться у медійному просторі, тож уважно стежить за своєю фігурою та здоров'ям. Але це не заважає Соломії інколи ласувати смачною домашньою випічкою. Рецептами улюблених пирогів, які не соромно подати і до святкового столу, телеведуча охоче поділилась з шанувальниками.

Обмежуватись одним рецептом Вітвіцька не стала. Вона поділилась одразу двома  особливими. Одним з них є болгарська шарлотка, яку Соломія назвала "татовим пирогом", бо саме він навчив її готувати цю страву. Другий рецепт дістався ведучій у спадок від мами, і це пиріг з молодою капустою.

Болгарська шарлотка від Соломії Вітвіцької

Шарлотка виходить дуже ароматна та соковита
Шарлотка виходить дуже ароматна та соковита

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл теплого молока
  • 1 скл борошна
  • 1 скл паростків пророщеної пшениці
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 6 шт. яблук
  • 0,5 скл цукру
  • кориця та сіль
  • масло вершкове (для змащування)

Приготування:

Паростки пророщеної пшениці відправте у блендер і перебийте до стану борошна. Потім пересипте їх у велику миску, додайте борошно, цукор, розпушувач і ретельно перемішайте. Яблука розріжте на половинки чи четвертинки, видаліть серцевину і натріть на крупній терці. Додайте до них корицю і перемішайте. Колі ці два процеси виконані переходьте до оформлення шарлотки.

Візьміть форму для випікання, вистеліть її пергаментом, який змастіть вершковим маслом. Потім суху суміш та яблука візуально поділіть на три частини і викладіть шарами. Спочатку частину сухої суміші, потім яблука і так три рази. Коли всі шари викладені, заливайте пиріг гарячим молоком. Для того, щоб воно гарно просочило всі шари, виделкою зробить невеликі отвори. 

Зверху можна присипати корицею за смаком. Відправляєте форму у духову шафу розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин або до отримання золотистої скоринки.

Порада від Інформатора: щоб шарлотка смакувала краще, вживайте її з морозивом чи вершками. 

Пиріг з молодою капустою

Смачний навіть холодним
Смачний навіть холодним

Для тіста вам знадобиться:

  • 1 качан молодої капусти
  • 1 пучок зеленої капусти
  • 1 пучок кріпа
  • 1 пучок петрушки
  • сіль

Для тіста:

  • 5 шт яєць
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. майонеза
  • 5 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. розпушувача

Приготування:

Спочатку замішуєте тісто. Для цього берете велику миску і відправляєте до неї яйця, сметану, майонез і розпушувач, ретельно перемішуєте. Потім частинами додаєте борошно і теж ретельно перемішуєте до однорідності. Відставляєте в сторону, щоб воно трохи "відпочило" і переходите до приготування начинки.

Тут все максимально просто. Капусту шинкуєте, додаєте дрібно нарізану зелену цибулю, кріп та петрушку. Солите і перемішуєте, трохи притискаючи, щоб капуста стала м'якшою. 

Потім берете деко, вистилаєте його пергаментом, посипаєте мукою і формуєте пиріг. Спочатку виливаєте частину тіста і висипаєте всю капусту. Решту тіста виливаєте зверху, рівномірно розподіляючи. Відправляєте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин. 

Порада від Інформатора: покращити смак пирога можна, додавши до капусти варені та дрібно порізані яйця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube