Британці приготували страву, яка врятує в дощовий літній день

Згідно рецепта, це універсальне блюдо подається в наваристому бульйоні зі свіжими травами

Джорджина Хейден
Страва смакує навіть гурманам.

Фрикадельки, тюфтельки, мітболи, кюфта і котбулар – все це про одну й ту ж страву – невеличкі кульки з м'ясного фаршу. Рецептів їх приготування дуже багато, від насичених смаками та ароматами до легких та дієтичних. Одним з них поділилась британська шеф-кухарка, автор кулінарних книг та телеведуча Джорджіна Хейден. 

За словами знаної кулінарки, за цим рецептом фрикадельки виходять ніжними, а у поєднанні з пастою – це повноцінна страва на обід, яка підійде людей різного віку. Особливих витончених ноток універсальній страві надають овечий сир та свіжі трави.

Ніжні фрикадельки з пастою та сиром

 Для приготування знадобиться:

  • 400 г свинячого фаршу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику 
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 1 літр курячого або овочевого бульйону
  • 180 г міні-пасти
  • 150 г свіжого горошку в стручках або замороженого
  • 1 лимон (сік і дрібно натерта цедра)
  • 40 г овечого сиру
  • ½ пучка петрушки
  • кілька гілочок м'яти
  • морська сіль і чорний перець
  • оливкова олія
Приготування страви займе близько 30 хвилин.
Приготування страви займе близько 30 хвилин.

Спосіб приготування:

У великій мисці чи іншій ємності з'єднайте фарш разом з половиною зеленої цибулі та часнику, усіма панірувальними сухарями і половиною петрушки. Додайте до цієї суміші цедру лимона та спеції і ретельно перемішайте. Зробіть невеличкі кульки.

Тим часом поставте на середній вогонь каструлю і збризніть її оливковою олією та обсмажте сформовані фрикадельки до золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин). Потім додайте бульйон та доведіть до кипіння. Додайте пасту чи макарони (бажано мілкі) і зелений горошок. Знову доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Як паста стане м'якою зніміть каструлю з вогню і додайте лимонний сік та приправи.

Останній крок – розливаєте отриману страву по тарілках, прикрашаєте зеленню та овечим сиром. Смачного!

Порада від Інформатора: овечий сир у страві можна замінити фетою, адигейським чи рикотою. Ці сири теж мають виражений і насичений смак та аромат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube