Згідно рецепта, це універсальне блюдо подається в наваристому бульйоні зі свіжими травами
Фрикадельки, тюфтельки, мітболи, кюфта і котбулар – все це про одну й ту ж страву – невеличкі кульки з м'ясного фаршу. Рецептів їх приготування дуже багато, від насичених смаками та ароматами до легких та дієтичних. Одним з них поділилась британська шеф-кухарка, автор кулінарних книг та телеведуча Джорджіна Хейден.
За словами знаної кулінарки, за цим рецептом фрикадельки виходять ніжними, а у поєднанні з пастою – це повноцінна страва на обід, яка підійде людей різного віку. Особливих витончених ноток універсальній страві надають овечий сир та свіжі трави.
У великій мисці чи іншій ємності з'єднайте фарш разом з половиною зеленої цибулі та часнику, усіма панірувальними сухарями і половиною петрушки. Додайте до цієї суміші цедру лимона та спеції і ретельно перемішайте. Зробіть невеличкі кульки.
Тим часом поставте на середній вогонь каструлю і збризніть її оливковою олією та обсмажте сформовані фрикадельки до золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин). Потім додайте бульйон та доведіть до кипіння. Додайте пасту чи макарони (бажано мілкі) і зелений горошок. Знову доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Як паста стане м'якою зніміть каструлю з вогню і додайте лимонний сік та приправи.
Останній крок – розливаєте отриману страву по тарілках, прикрашаєте зеленню та овечим сиром. Смачного!
Порада від Інформатора: овечий сир у страві можна замінити фетою, адигейським чи рикотою. Ці сири теж мають виражений і насичений смак та аромат.