Перець фарширований – нескладна страва, яка швидко готується, але має неймовірний смак
11 червня народився англійський актор, комік, письменник і музикант Г'ю Лорі. За його плечима безліч ролей в кіно, але найбільш відомою є роль Доктора Хауса в однойменному серіалі. Він неодноразово наголошував, що доволі невибагливий щодо їжі, але є страва, яку він готує з задоволенням. І це перець фарширований.
Щоправда, рецепт Г'ю Лорі відрізняється від звичного для українців. У його перцях не має м'яса, натомість є сир чедер. Саме він, на думку актора, надає страві більш вираженого смаку. Крім того, він радить брати виключно червоний овоч, бо він має більш солодкий смак.
За словами Г'ю Лорі почати треба з того, що включити духову шафу та розігріти її до 200° C. Поки вона нагрівається, відварити рис до м'якості, розрізати перець вздовж навпіл та видалити насіння, а також обсмажити подрібнену цибулю і часник на олії.
Коли рис відвариться, додайте до нього подрібнені помідори, обсмажену цибулю з часником, а також червоний винний оцет, цукрову пудру, орегано, томатне пюре, сіль і перець. Все ретельно перемішайте. Потім розділіть суміш і начиніть нею перці. Коли все зроблено, можна відправляти страву у духовку, завчасно накривши фольгою.
Через 20 хвилин після початку приготування зніміть з перців фольгу та посипте сиром. Поверніть в духову шафу ще на 8 хвилин. Подавайте в якості закуски або гарніру.
Порада від Інформатора: покращити смакові якості перцю можна, додавши трохи свіжої зелені або сметани перед подачею на стіл.