«Падаю в небо» — це стан, коли любов підносить вище землі, змінює ритм дихання й відкриває в тобі щось нове. Вона про зустріч, де трапляється справжня хімія, і про контрасти стосунків: сьогодні ти найщасливіша людина, а завтра — переглядаєш фото й відчуваєш, як бракує того, чого вже немає.
Легкий та ніжний кабачковий торт замінить гарнір
Літо в розпалі, а Інформатор неодноразово розповідав, як здивувати родичів та друзів, приготувавши оригінальні закуски, дієтичні страви та навіть корисні напої з кабачка. Сьогодні ми навчимо вас готувати легкий та ніжний кабачковий торт.
Інгредієнти:
Наріжте цибулю півкільцями та викладіть у сковороду з розігрітою олією. Помішуючи, обсмажте до золотистого кольору на середньому вогні. Додайте очищений та нарізаний кубиками кабачок. Зменште вогонь і готуйте під кришкою, доки кабачок не стане м'яким.
Перекладіть овочі в миску, подрібніть блендером до однорідної маси і злегка остудіть. Додайте цукор, сіль, 1 сире яйце і ретельно перемішайте. Влийте половину молока та знову добре з'єднайте інгредієнти. Всипте борошно і замісіть тісто. Влийте трохи рослинної олії і молоко, що залишилося і добре перемішайте. У вас має вийти густе тісто.
Розігрійте в сковороді олію та викладіть частину тіста. Розподіліть його лопаткою по всій сковороді. Випікайте млинець приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Таким же чином посмажте коржики з тіста, що залишилося.
Круто відваріть три яйця, очистіть їх та натріть на дрібній або середній терці. На ній подрібніть також твердий сир. Розітріть фету зі сметаною до кремоподібної консистенції. Викладіть один кабачковий млинець на блюдо сервіровки.
Змастіть його сметанним кремом, посипте частиною сиру і накрийте другим коржиком. Розподіліть по його поверхні крем, покладіть частину тертих яєць і прикрийте наступним коржом. Повторіть шари так само. Останній корж змастіть кремом і посипте тертим сиром та кропом.
Інгредієнти:
Натріть кабачки на великій тертушці. Молоді очищати не потрібно, а у старих краще видалити шкірку та насіння. Посоліть овочі, перемішайте та залиште на 15 хвилин, щоб пустили сік. Викладіть їх у друшляк і добре помніть руками, щоб стекла зайва рідина. Перекладіть овочі в миску, додайте яйця, дрібно нарізаний кріп та перець і перемішайте.
Всипте борошно і ще раз ретельно з'єднайте. Тісто не повинно бути рідким. Так що можете додати більше муки, ніж зазначено в інгредієнтах. Розігрійте олію на сковороді діаметром близько 25 см. Розділіть тісто на 4-5 частин. Викладіть першу на сковороду та розрівняйте шаром 3–5 мм.
Обсмажуйте по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Коржі легко перевертаються, якщо тісто вийшло досить густим. Так само приготуйте ще кілька коржів і остудіть. Змішайте майонез із подрібненим часником. Наріжте помідори тонкими кружальцями.
Викладіть перший корж на блюдо сервіровки, змастіть майонезом, розподіліть зверху помідори і накрийте другим коржем. Повторюйте, поки не закінчаться кабачкові коржики. Останнім має бути шар із помідорів. Прикрасьте готовий торт рубаним кропом і залиште на 15-20 хвилин, щоб коржі просочилися.
Як начинку можна використовувати просто обсмажені гриби. Однак помідори та сир нададуть страві ще більш яскравого смаку. Коржі теж виходять незвичайними: до кабачків додаються морква та вівсянка.
Інгредієнти:
Якщо кабачки старі, очистіть їх від шкірки та насіння. Натріть кабачки та моркву на великій тертці в одну миску. Посоліть овочі та перемішайте. Викладіть їх у друшляк і залиште на 15-20 хвилин.
Тим часом подрібніть цибулю та обсмажте до золотистого кольору на сковороді з розігрітою олією. Додайте нарізані невеликими шматочками печериці та готуйте кілька хвилин. Викладіть у сковороду подрібнений часник, перемішайте, обсмажуйте ще хвилину та зніміть з вогню.
Поки остигають гриби, ретельно вичавте кабачки та моркву руками, щоб прибрати з них зайву рідину. Додайте яйця, перемішайте, всипте вівсянку і ще раз добре з'єднайте інгредієнти.
Розігрійте на чистій сковороді олію, викладіть частину тіста і розрівняйте. Обсмажуйте під кришкою по 3–5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору. Приготуйте ще кілька коржів з тіста, що залишилося.
Змішайте печериці зі сметаною та рубаною зеленню. Натріть сир і наріжте помідори тонкими кружальцями. Покладіть перший корж на блюдо сервіровки. Розподіліть по ньому частину грибної начинки, посипте сиром, викладіть помідори і злегка посоліть.
Повторюйте, доки не закінчаться коржі. Останнім шаром має бути сирний. Прикрасьте готовий торт листям петрушки.
Раніше Інформатор вже розповідав про принципову різницю між кабачком і цукіні, та як правильно приготувати кабачки, щоб схуднути. Також ми писали, що Оля Полякова видала дієвий рецепт антидепресантів для схуднення з кабачків.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.