Зіркові рецепти нямських кабачкових страв
Кулінарний король літнього сезону - кабачок. Його їдять сирим, тушкують, запікають, смажать тощо. З ним роблять рулети, салати, піцу, торти та навіть смузі, - і це все ще не все.
Інформатор пропонує вашій увазі кілька "зіркових" рецептів приготування ну просто таки королівських кабачків у вигляді млинців, запеченої закуски, лазаньї та капкейків.
"Дієтичні курси продовжуються! Неймовірно смачні та ніжні оладки - антидепресанти з кабачків 😋 В одній порції лише 120 калорій 😋", - написала в Facebook відома українська співачка Оля Полякова.
Відтак, спершу приготуйте інгредієнти:
Треба натерти кабачки на тертушки для корейської моркви. При цьому Оля Полякова радить не використовувати середню частину кабачка, бо там найсоковитіша м'якоть,а млинці не мають бути аж надто вологі. В цей же час ставите на вогонь сковорідку для розігріву.
В натертий кабачок розбивається яйце, туди ж натирається цибулина. Можна додати часничок та чорний перчик, "буде розкішно", говорить Полякова. В тісто додається столова ложка борошна. Все перемішується.
Солиться тісто безпосередньо перед тушкуванням. Готові млинці слід викладати на блюдо з паперовим рушничком. Bon appetit!
Ольга Сумська показала рецепт приготування смачної лазаньї з кабачків.
Для приготування знадобляться інгредієнти:
Дрібно нарізаємо часник і цибулю. На розігрітій пательні смажимо спочатку часник і додаємо до нього цибулю. Викладаємо в пательню фарш. Розмішуємо і смажимо майже до готовності. Тим часом нарізаємо помідори. За бажанням можете з них зняти шкірку. А також подрібнюємо зелень.
Викладаємо томати і зелень до фаршу і смажимо ще кілька хвилин. І знімаємо з плити. Кабачки нарізаємо тонкими слайсами. Смажимо на невеликій кількості масла з обох боків. Збираємо лазанью.
На дно форми першим прошарком викладаємо кабачки. Зверху розподіляємо чатину фаршу. Далі - шар кабачків, тертий сир і знову фарш. Заключні прошарки - кабачки і тертий сир. Зверху прикрашаємо помідорами чері. Духовка розігріта до 200 градусів. Запікаємо лазанью протгяом 20 хвилин.
Ловіть іще один шикарний у своїй простоті рецепт сезонної закуски - кабачки в паніровці від популярного українського кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
Кабачки - 2 штучки - помийте і наріжте на прямокутники, розміром приблизно із вказівний палець. Приготуйте паніровку: просійте в миску 100 г борошна та умочіть шматочки кабачків спочатку в борошно.
Візьміть один жовток, додайте до нього приблизно 20 мл води й перемішайте. Потім умочіть кабачки в яйце.
Натріть на тертці 50 г сиру і змішайте його зі 100 г панірувальних сухарів, умочіть кабачки в сухарі. Зробіть відразу багато заготовок, щоб одночасно викласти їх на пательню.
Розігрійте пательню з 3 столовими ложками олії і обсмажте кабачки в паніровці по 2 хвилини з кожного боку або до утворення золотистої скоринки. При подачі посипте сушеним кропом - піде буквально дрібка - і полийте соком лимона (½ шт.).
"Фішка цієї страви в тому, що панірування буде готове в той час, коли кабачки всередині залишаться напівсирими. Не бійтеся, кабачки можна їсти і сирими. Вони дуже класні і цікаві на смак. А якщо зробити їх у хрусткій паніровці - вийде дуже цікава структура", - заначає шеф-кухар Клопотенко.
Він також радить взяти будь-який соус і подавати з ним кабачкові палички.
З кабачків можна готувати не тільки другі страви, а й ароматну випічку. Ведучі "Сніданок з 1 + 1" приготували смачні кабачкові капкейки з рум'яною скоринкою.
Для приготування кабачково-сирних капкейків знадобляться наступні продукти:
Кабачки та сир треба натерти на середній тертушці. Сік, що утворюється під час натирання, при цьому слід злити.
Далі потрібно розбити яйця, додати сіль, перець та все це ретельно перемішати. Потім влити в суміш молоко та олію, натерті кабачки та борошно. Все ретельно перемішати та додати натертий твердий сир.
Важливо! Готуючи капкейки змішуємо сухі інгредієнти окремо - вологі окремо.
Перед випіканням всі продукти треба об'єднати та ретельно вимішати. Форми для випікання кабачково-сирних капкейків змастити олією, викласти готову суміш та поставити випікатися в духовку приблизно на 25 хвилин.
Раніше Інформатор пояснював різницю між кабачком і чукіні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.