Салат поєднує у собі свіжість сезонних продуктів, яскраві кольори та насичений смак
Найкращим вибором для сніданку, обіду чи вечері у літню спеку є салати. Вони легкі та освіжаючі, багаті на вітаміни та клітковину. А ще для їх приготування не варто годинами стояти у плити. Достатньо 10-15 хвилин і страва готова. Головне проявити трохи фантазії і вийде смачно та корисно.
І не варто мислити стереотипно. Окрім овочів у салати можна додавати і фрукти. Тоді вони виходять більш освіжаючими. Бо фрукти додають солодкість, кислинку, соковитість та нових кольорів. Наприклад, ідеально поєднується з овочами та іншими інгредієнтами диня, нектарин та персик. Давайте приготуємо один з таких рецептів.
Помийте овочі, фрукти та зелень і приберіть залишки води паперовим полотенцем. Наріжте цибулю напівкільцями та залийте холодною водою на 5 хвилин. Почистіть і наріжте диню скибочками товщиною по 5-6 мм. З нектаринів видаліть кісточку і розріжте на 8 частин. Помідори черрі розріжте на половини.
Візьміть тарілку або невелике сервірувальне блюдо і викладіть на нього шматочки дині, потім у проміжки між ними покладіть нектарин та помідори. Посоліть, посипте перцем та полийте оливковою олією. Також збризніть оцтом і лимонним соком.
Зверху розкладіть у хаотичному порядку каперси, цибулю та листя базиліка і теж трохи збризніть олією і лимонним соком. За допомогою овочечистки наріжте сир. Трохи приперчіть зверху. Подавайте з хрустким хлібом.
Порада від Інформатора: у салат замість пармезану можна додати моцарелу чи фету. Пікантного смаку додасть дрібно нарізаний перець чилі, а неперевершеного аромату – листочки м'яти. Подрібнені волоські горіхи, мигдаль або кеш'ю додадуть хрусткості та додаткового смаку.