Від такої страви неможливо ні погладшати, ні відірватися
Салат, який ми пропонуємо приготувати сьогодні, оживляється краплею червоного винного оцту в заправці та жменею солоних каперсів, посипаних зверху. Ретельно вибирайте авокадо, шукайте тверді, але не як камінь, і без м'яких плям. Рецепт садату з авокадо та кінзою й каперсами сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Відкладіть ½ склянки цілого листя кінзи та петрушки. Дрібно наріжте решту листя та перекладіть у середню миску. Додайте зелену цибулю, часник, халапеньйо, сіль і оцет. Додайте олію. Спробуйте та додайте більше солі, оцту або того й іншого, якщо потрібно.
Розкладіть відкладене ціле листя кінзи й петрушки на двох тарілках для подачі. Розкладіть зверху скибочки авокадо та злегка посипте сіллю за смаком. Полийте скибочки авокадо трав’яною заправкою, обов’язково додавши олію в миску і зверху посипте каперсами.
Подавайте з хрустким підсмаженим хлібом, змащеним оливковою олією.
Порада від Інформатора: подавайте салат як гарнір або закуску до страви зі смаженого м'яса, курки чи риби. Або ж зробіть його основою легкого обіду з хрустким хлібом та пікантним сиром!