"На сьогодні секретар РНБО сформулював цей пункт як «інформаційна твердість». Це загальна історія, до якої залучені різні структури, зокрема обидві розвідки, а також СБУ"
Луна знаходиться в зростаючій фазі, а значить сприяє новим починанням, дає нам додаткову енергію
“Ця пісня про добрі і світлі почуття. Мені сподобалось слово “Неабищо”, бо воно не звичне, ми так називаємо людей які нам подобаються, чи яких ми кохаємо. Мене називали “моє неабищо”, мені це сподобалось, тому що я відчула в цьому слові певну унікальність, милозвучність. Це слово і смішне, і дивне, але дуже моє”, - коментує TAYANNA.
Святкування відбувається вже третій рік у другу суботу вересня. Щороку охочих помилуватися унікальною композицією стає більше
У Києві третій рік поспіль святкують і вшановують національну страву - запашний український борщ. Цій страві у столиці відвели свій день - День українського борщу, який заведено святкувати у другу неділю вересня. Цього року 10 вересня в Солом'янському районі столиці вирішили нагадати киянам та гостям міста про їхню культурну спадщину, встановивши у сквері на Повітрофлотському проспекті унікальну і квасиву композицію з квітів.
Як повідомили у комунальному підприємстві з утримання зелених насаджень Солом'янського району, композиція має вигляд тарілки із запашним борщиком, яку розмістили на національному символі - вишиваному рушнику.
Цікаво те, що вся композиція виконана із живих квітів темно-червоного відтінку, які чергуються із зеленими насадженнями.
Український борщ – символ української кулінарної культури і достатку у 2022 році визнаний обʼєктом культурної спадщини ЮНЕСКО. Ще одне підтвердження того, що українська культура – неповторна, українська кухня – найсмачніша, а український народ – працьовитий і творчий, – йдеться у дописі КП УЗН Солом’янського району.
Український борщ - це національна страва України, яка вважається однією з найсмачніших і найпопулярніших у світі. Борщ - це густа супова страва, яка готується з буряків, капусти, картоплі, м'яса або бобів, а також з різних спецій і трав.
Перша задокументована згадка про український борщ датується 1584 роком. У своїх щоденниках про страву згадав німецький торговельний агент Мартін Ґруневеґ. 17 жовтня 1584 року його купецька валка доїхала до Києва й зупинилася на ночівлю над річкою Борщівка — саме так назвав її торговець у своєму щоденнику.
З тих пір борщ став невід'ємною частиною української культури. Його готують на всі свята та сімейні обіди. Борщ також є популярною стравою в інших країнах Східної Європи та Центральної Азії.
Існує безліч різних рецептів українського борщу. Класичний рецепт включає в себе буряк, капусту, картоплю, м'ясо або бобові, а також цибулю, моркву, томатну пасту, сіль, перець і лавровий лист.
Борщ був внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. В Україні є навіть музей борщу, який знаходиться в місті Черкаси.
Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що у Києві з'явиться унікальний акустичний парк.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.