Тарас Григорович підтримував українські традиції - тепер наша черга, наполягає шеф-кухар!
Рецепт одеського борщу із карасями сподобається усім, хто любить незвичайні варіації традиційних страв! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
23 листопада народився популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко, переконаний, що готувати - просто! Він називає себе популяризатором кулінарії, а ще - української кухні.
"Тарас Григорович у своїй біографії писав, що дуже любив одеський борщ з карасями. Про це я вперше дізнався, коли знімав проєкт "Енеїда". А ще я дізнався, що такий борщ - божественно смачний. Пропоную вам теж засвоїти цей факт. Батько Тарас підтримував українські традиції ще до того, як це стало мейнстримом. Тепер наша черга. Візьміть і приготуйте борщ з карасями", - написав він у своєму Instagram.
Очищені карасі посоліть з обох боків та запаніруйте в борошні. Розігрійте пательню з олією та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.
Очистьте один великий буряк, одну середню цибулину, 4 середні картоплини та одну середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці. Цибулю обсмажте у глибокій пательні з олією до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку й тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин. Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, два лаврових листи, три горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин. Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин.
Порада від Інформатора: давайте борщ з карасиком у тарілці і насолоджуйтеся!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.