З карасями. Улюблений борщ Кобразя за рецептом Євгена Клопотенка

Тарас Григорович підтримував українські традиції - тепер наша черга, наполягає шеф-кухар!

Їжа, продукти, рецепт, харчування
Євген Клопотенко готує борщ, який любив сам Кобзар.

Рецепт одеського борщу із карасями сподобається усім, хто любить незвичайні варіації традиційних страв! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

23 листопада народився популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко, переконаний, що готувати - просто! Він називає себе популяризатором кулінарії, а ще - української кухні. 

Кухар та підприємець є автором популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com
Кухар та підприємець є автором популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com.

"Тарас Григорович у своїй біографії писав, що дуже любив одеський борщ з карасями. Про це я вперше дізнався, коли знімав проєкт "Енеїда". А ще я дізнався, що такий борщ - божественно смачний. Пропоную вам теж засвоїти цей факт. Батько Тарас підтримував українські традиції ще до того, як це стало мейнстримом. Тепер наша черга. Візьміть і приготуйте борщ з карасями", - написав він у своєму Instagram.

Вам знадобиться: 

  • Карасі - 6 штук.
  • Борошно - 1 столова ложка.
  • Олія - 2 столові ложки.
  • Буряк - 1 штука.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Томатний сік - 200 мл.
  • Картопля - 3 штуки.
  • Капуста - 200 г.
  • Сіль, перець - дрібка.
  • Лавровий лист - 2 штуки.
  • Духмяний перець горошком - 3 штуки. 

Як готувати: 

Очищені карасі посоліть з обох боків та запаніруйте в борошні. Розігрійте пательню з олією та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.

Очистьте один великий буряк, одну середню цибулину, 4 середні картоплини та одну середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці. Цибулю обсмажте у глибокій пательні з олією до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку й тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.

Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин. Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.

Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, два лаврових листи, три горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин. Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин.

Порада від Інформатора: давайте борщ з карасиком у тарілці і насолоджуйтеся!

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Yevhen Klopotenko (@klopotenko)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube