Євген Синельников назвав свій ТОП крафтової їжі – привіт з Вінниці

Хто б міг подумати, що в цю гарячу страву можна додати кислі ягоди

Рецепт
Борщ з копченими вишнями готують лише на Вінничині.

Український режисер, ведучий, мандрівник, актор та співзасновник YouTube-каналу "УкрЮтюбПроєкт" Євген Синельников 3 листопада відзначає свій день народження. Йому виповнилось 44 роки. Він відвідав понад 115 країн, а також побував у різних куточках нашої країни. Євген дуже харизматична особистість, полюбився багатьом він завдяки тревел-шоу "Орел і решка"

По життю Євген Синельніков не дуже вибагливий, в тому числі і в їжі, хоча має своїх фаворитів, наприклад, в українській кухні. Свою підбірку того, що треба скуштувати у різних областях країни він навіть виклав у своєму Instagram. Це мацик, який трохи нагадує хамон, але його роблять у місті Рівне. У Вінниці неймовірно смачний борщ з копченою вишнею, а у Херсоні смажений кавун. У Летичеві смачно готують ікру з риби, а у Карпатах піца, яка перевершує навіть Італійську.

Рецепт борщу з копченою вишнею, який є візитівкою Вінниці, виявився не таким вже й складним. Тому пропонуємо приготувати та потішити родину українською стравою. 

Вінницький борщ з копченою вишнею

У такого борщу неймовірний аромат
У такого борщу неймовірний аромат.

Вам знадобиться:

  • свинячі ребра або інше м’ясо – 500 г
  • вода – 2 л
  • картопля – 3 шт.
  • буряк – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • квашена капуста – 200 г
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • копчена вишня – 50 г
  • часник – 2 зубчики
  • солодкий перець – 1 шт.
  • цукор – 1 ч.л.
  • оцет 9% – 1 ч.л.
  • лавровий лист
  • сіль та перець

 Як готувати:

Починайте з приготування бульйон. Візьміть каструлю, покладіть розрізане на частини м'ясо і залийте водою. Поставте на вогонь. Як закипить, зніміть пінку і варіть 1-1,5 години. Тим часом зробіть засмажку. Натріть буряк і викладіть на сковороду, додайте томатну пасту, цукор, оцет і тушкуйте до м'якості. 

Також почистіть картоплю, наріжте на невеликі шматочки. Коли м'ясо звариться, всипте її до каструлі. Через 10 хвилин після закипання додайте подрібнені цибулю, моркву та болгарський перець. Хвилин через 5 закладіть квашену капусту, сіль, перець і лавровий лист. Варіть 5-7 хвилин.

Додайте тушкований буряк, копчену вишню та подрібнений часник. Варіть ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте настоятись мінімум 30 хвилин. Подавайте зі сметаною та зеленню. Смачного!

Поради від Інформатора: можна додати кмин, коріандр або дрібку сушених трав, як-от кріп чи петрушка, щоб посилити аромат. Якщо ви любите незвичні смакові поєднання, спробуйте додати трохи копченої паприки або кілька крапель соусу чилі.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Євген Синельников (@synelnykov_yevgen)

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити