Ця страва стане відмінним доповненням до романтичної зустрічі або посиденьок з друзями прохолодними вечорами
 
                                    Осінні вечори стають прохолоднішими і все частіше їх хочеться провести вдома у колі родини. Звісно хочеться чогось смачненького до чаю чи кави, і не завжди це солодощі. На допомогу у такому випадку прийде сир, наприклад, запечений брі. Він стане відмінною закускою не тільки до склянки гарячого напою, а і до келиха вина.
Вподобав таку закуску і відомий український актор Влад Никитюк, який знаний за ролями у фільмах та серіалах "Правилі бою", "Слідча", "Дві сестри" та "Потяг у 31 грудня". У кулінарній програмі Світлани Тарабарової розповів, що може готувати і сам, але наразі частіше це робить його дружина. Тож і над сиром також зазвичай чаклує вона, подаючи з неймовірним вишневим соусом. Саме він надає страві кислинки та свіжості.
Рецепт приготування запеченого сира простий і потребує всього пів години часу. Тож давайте приготуємо цю неймовірно ароматну закуску і порадуємо близьких у ці дощові осінні дні.

Візьміть деко, змастіть його олією та викладіть сир брі. Наріжте багет на шматочки товщиною 1-2 см і викладіть по колу. Змастіть їх олією. Сир та хліб щедро посипте італійськими травами. Викладіть асорті горіхів. Відправте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Наріжте грушу на слайси. Розігрійте пательню, покладіть вершкового масла і коли розтопиться – викладіть грушу. Обсмажте з двох сторін та викладіть на тарілку. Їжте страву гарячою, коли сир м'який, а грінки та груша теплі й ароматні. Смачного!
Поради від Інформатора: до сиру можна додавати різні інгредієнти, наприклад, часник і помідори. Смакують з ним також карамелізоване яблуко, абрикосовий або журавлиний джем. Ще запечений брі можна додати до салату зі шпинату.