В Таїланді люблять боби, рис та яйця.
Рецепт тайської яєчні з фаршем сподобається усім, хто любить ситну та смачну їжу з яйцями та м'ясом! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
10 грудня відзначається День Конституції Таїланду. Рецепти тайських страв дуже рідко прописані до грама - все робиться на око. Місцеві жителі їдять помалу, але досить часто. І професійні кухарі, і любителі зазвичай не витрачають на приготування понад півгодини. Тайці люблять рис, лапшу, бобові та яєчню, а традиційними смаками тайської кухні вважажється солодкий, кислий та гострий.
Пропонуємо приготувати яєчню по-тайськи з м'ясним фаршем - Кай Джі Му Сап. Її часто готують тайські господині – ситно, швидко, дешево та дуже смачно!
Часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати або нарубати. Зелену цибулю (тільки зелену частину) нарізати тонкими кружками.
Фарш можна використовувати покупний, але краще, якщо його приготувати самостійно. Для цього потрібно пісну свинину пропустити через м'ясорубку або дрібно нарубати гострим ножем.
У відповідну глибоку миску з бортиками випустити сирі яйця і злегка збити, як для омлету. Додати в миску з яєчною масою фарш, часник, зелену цибулю, соєвий та рибний соуси (останній можна не додавати, якщо не знайшли, або можна замовити в мережі за 120 гривень). Добре перемішати вміст ємності, щоб усі інгредієнти поступово змішалися.
На малому вогні розігріти олію. Тайці використовують багато олії. Яєчня швидше смажиться не на олії, а у фритюрі, - але це місцева фішка. Перелити в гарячу олію яєчну суміш. Маса почне пузиритися - це нормально.
Продовжити готувати яєчню ще приблизно 2 хвилини, щоб вона схопилася (як мінімум по краях, середина може залишитися рідкою). Потім лопаткою акуратно підчепити яєчню. Зручніше використовувати дві лопатки для перевертання. Потім перевернути яєчню на інший бік. Навіть якщо частина сирої серединки і проллється у сковороду – не біда, це нормально. Прилипне :)
Смажити яєчню слід до готовності. Але при цьому варто не пересушити її. Вона повинна вийти дуже повітряною та соковитою. Щоб яєчня більш поступово приготувалася, її можна ще кілька разів перевернути.
Порада від Інформатора: у Таїланді таке частування часто подають на подушці з відвареного рису і доповнюють свіжими хрусткими овочами, зеленню і соусом чилі. До речі, замість цибулі (або на додаток до неї) можна додати до страви нарубану зелень кінзи або шпинат.
Яєчню подають ще гарячою. Її можна подати як самостійну страву зі скибочками огірка чи інших овочів. До неї можна запропонувати гострий кетчуп або рибний соус із чилі та часником. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.