Волоханики з цибулею й грибами виходять дуже ситні, особливо, якщо подавати в сметані - й зі шкварками
В селах на Волині є своя автентична кухня, яка може бути дещо схожа з кухнею інших регіонів цієї частини України. І навіть з кухнею наших закордонних сусідів. Так, страва, яку ми сьогодні приготуємо, крім як волоханиками, ще називають цепелінами, кнедлями чи кльоцками. Останні ж зустрічаються в литовській, німецькій та польській кухнях.
Рецепт волинських волохаників сподобається всім українцям! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду!
Начинка:
Половину картоплі слід помити, почистити і відварити, а далі перемолоти на м'ясорубці. Те саме слід зробити з половиною сирої чищеної картоплі, яка залишилася. Змішайте сиру й варену картоплю. Тепер посоліть і поперчіть. Додайте для в'язкості крохмаль.
Дрібно наріжте цибулю й підсиажте її на розігрітій пательні на олії до золотистого кольору. Додайте на пательню до грибів дрібно нарізані печериці й також підсмажте.
Посмажте на олії нарізаний свиний бочок до золотистого кольору - для шкварок. Поставте воду в каструлі на газ.
Далі сформуйте волоханики: змастивши руки олією, з суміші вареної та сирої картоплі зробіть кульки і покладіть начинку з цибулі і грибів. Киньте їх в киплячу воду та мішайте, поки не спливуть (за 3-4 хвилинки).
Готові волоханики подавайте зі сметаною та шкварками. Смачного!
Порада від Інформатора: на початку з сирої меленої картоплі слід відтиснути рідину, аби та стекла.