Манго може допомогти організму засвоювати залізо з рослинних продуктів
Манго багаті на вітамін С та калій. І їх добре заморожувати, що робить їх основним продуктом для смузі протягом усього року. Вони також містять багато цукру, але це не те саме, що з'їсти печиво. Половина очищеного манго містить близько 23 грамів цукру, що удвічі більше, ніж у шоколадному печиві з магазину, йдеться в публікації NYTimes.
Але натуральний цукор у манго не викликає різкого підвищення рівня глюкози в крові, як це робить доданий цукор у печиві. Це тому, що організм повинен розщеплювати корисну клітковину в манго, щоб отримати доступ до цукру з фрукта. Це потребує часу, що дає організму можливість поступово переробляти глюкозу. У печиві ж рафінований цукор доступний одразу.
Половина манго містить близько 10% вашої добової потреби в клітковині. Манго не так багаті на клітковину, як яблука чи груші, але вони все одно перевищують поріг хорошого джерела клітковини. Клітковина в манго може допомогти контролювати рівень холестерину в крові та підтримувати корисні бактерії в кишечнику.
Рівень вітаміну С у них такий самий, як у цитрусових. Половина манго містить 61 міліграм вітаміну С, подібно до того, що ви отримуєте з половинки апельсина або грейпфрута. Окрім відомих імуностимулюючих властивостей вітаміну С, він також може допомогти організму засвоювати залізо з рослинних продуктів.
Залізо в таких продуктах, як листова зелень і квасоля, не так легкодоступне, як залізо, яке ви отримуєте з продуктів тваринного походження. Поєднання цих продуктів з багатими на вітамін С продуктами, такими як манго, може допомогти перетворити залізо в більш корисну форму.
Банани, можливо, є найвідомішим тропічним фруктом, багатим на калій, але манго не так сильно відстають. Половина манго містить 282 міліграми, а середній банан - 422. Калій може допомогти протидіяти ризику серцевих захворювань, пов'язаному зі споживанням надмірної кількості натрію.
Надлишок натрію може призвести до затримки рідини в організмі, що може підвищити кров'яний тиск. З часом високий кров'яний тиск може збільшити ризик серцевих нападів та інсультів. Калій допомагає збалансувати рівень рідини в організмі й допомагає знизити кров'яний тиск.
Спробуйте його замороженим, якщо стиглого манго ніде не знайти. Заморожений манго такий же поживний, якщо не містить доданого цукру.
Не перестарайтеся з сушеним манго. Півсклянки сушеного манго містить 255 калорій і 53 грами цукру - набагато більше, ніж 50 калорій і 11 грамів цукру, які ви отримали б з такої ж кількості свіжих фруктів.
Щоб оцінити стиглість манго, використовуйте великий палець. Використовуйте метод натискання, щоб вибрати ідеально стигле манго. Коли ви обережно натискаєте великим пальцем на плід, ви повинні відчути легке втягування.
Крім того, Інфомратор писав, що в Австралії папуги сп'яніли після перекусу стиглим манго. А також ми розповідали, як посадити і виростити манго з кісточки в домашніх умовах.