Я б усе з’їв: гуморист Володимир Шумко розкрив секрет улюбленої кухні

Куліш - це традиційна українська страва, яку часто готували на свята

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
До кулішу можуть додаватися різні овочі, які надають смакові нюанси, такі як морква, цибуля, селера.

9 травня народився український сценарист та актор Володимир Шумко. Він обожнює італійську лазанью та українську кухню. "Улюблені страви: якщо брати не з української кухні - лазанья, якщо з нашої - то все подобається. Загугліть "українська кухня", я б усе з’їв", - каже актор. Тож приготуємо справжню чоловічу страву - куліш із м'ясом за рецептом популярного українського шефа Євгена Клопотенка.

Рецепт куліша з м'ясом сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Куліш із м'ясом 

Вам знадобиться:

  • Пшоно - 200 г.
  • Цибуля - ½ штука.
  • Морква - ½ штука.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Олія - для смаження.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Білі гриби - 100 г.
  • Біле вино - 50 мл.
  • Вершки - 100 мл.
  • Яловичий стейк.
  • Твердий сир.
Куліш із м'ясом для Володимира Шумка 1
Браві хлопці приготували козацьку страву - куліш із м'ясом!

Як готувати: 

Візьміть 200 г пшона та промийте його кілька разів. Половину моркви і половину цибулини наріжте якомога більшим кубиком, часник притисніть ножем.

На сковороду додайте олію, трохи вершкового масла і гасіть овочі 1,5-3 хвилини максимум, додайте білі гриби, вино - для кислинки, пшоно і добре перемішайте.

Далі додайте воду або бульйон і на повільному вогні готуйте 15 - 20 хвилин майже до готовності пшона, в кінці додайте теплі вершки та натертий сир, далі - зніміть куліш з вогню.

Щоб приготувати ідеальний стейк, максимально розігрійте сковороду, викладіть на неї м'ясо і обсмажте по дві хвилини з кожного боку, перекладіть в попередньо розігріту до 180 С духовку на 3-4 хвилини.

Зніміть м'ясо, наріжте тонкими шматками, викладіть на куліш. Насолоджуємось українською козацькою стравою!

Порада від Інформатора: важливо у цій страві використовувати НЕ сушені гриби, а заморожені!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube