Куліш - це традиційна українська страва, яку часто готували на свята
9 травня народився український сценарист та актор Володимир Шумко. Він обожнює італійську лазанью та українську кухню. "Улюблені страви: якщо брати не з української кухні - лазанья, якщо з нашої - то все подобається. Загугліть "українська кухня", я б усе з’їв", - каже актор. Тож приготуємо справжню чоловічу страву - куліш із м'ясом за рецептом популярного українського шефа Євгена Клопотенка.
Рецепт куліша з м'ясом сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Візьміть 200 г пшона та промийте його кілька разів. Половину моркви і половину цибулини наріжте якомога більшим кубиком, часник притисніть ножем.
На сковороду додайте олію, трохи вершкового масла і гасіть овочі 1,5-3 хвилини максимум, додайте білі гриби, вино - для кислинки, пшоно і добре перемішайте.
Далі додайте воду або бульйон і на повільному вогні готуйте 15 - 20 хвилин майже до готовності пшона, в кінці додайте теплі вершки та натертий сир, далі - зніміть куліш з вогню.
Щоб приготувати ідеальний стейк, максимально розігрійте сковороду, викладіть на неї м'ясо і обсмажте по дві хвилини з кожного боку, перекладіть в попередньо розігріту до 180 С духовку на 3-4 хвилини.
Зніміть м'ясо, наріжте тонкими шматками, викладіть на куліш. Насолоджуємось українською козацькою стравою!
Порада від Інформатора: важливо у цій страві використовувати НЕ сушені гриби, а заморожені!