Актор полюбляє смачно поїсти. А для ролі у фільмі Зелена книга він навіть набрав 20 кг ваги
Американський актор данського походження Вігго Мортенсен, найбільш відомий роллю Араґорна в кінотрилогії "Володар перснів", "Капітан Фантастик" та "Зелена книга", 20 жовтня святкує свій 67-й день народження. Він є тричі номінантом на премію "Оскар". Ще актор відзначився своєю підтримкою України під час війни.
Вігго Мортенсен полюбляє смачно поїсти. А для ролі у фільмі "Зелена книга" він навіть набрав 20 кг ваги. Їв здебільшого фастфуд, піцу та інші калорійні страви. У фільмі також багато сцен з їжею. Майже на кожній локації герої щось їдять. Цікаві страви були під час різдвяної вечері. Пропонували здебільшого з морепродуктів. Були і фаршировані кальмари.
Ця страва зацікавила Інформатор і ми пропонуємо рецепт, який, на наш погляд, якнайкраще підкреслює смак цього морепродукту. Тож давайте готувати.
Помийте та почистіть кальмар, щупальця поріжте на шматочки по 6 см. Візьміть пательню, налийте оливкову олію, розігрійте та додайте очищений та роздавлений часник. Обсмажуйте 2-3 хвилини, щоб він віддав аромат. Викладіть цупальця та підсмажте протягом хвилини, постійно помішуючи. Зніміть з вогню.
Перекладіть у миску, додайте панірувальні сухарі, яйця, натертий сир, нарізані на половинки оливки, каперси та подрібнену петрушку. Посоліть та перемішайте. Ця суміш повинна бути вологою, але не мокрою. Якщо вона суха, то додайте ложку води.
Візьміть тушки кальмара і наповніть їх цією сумішшю. Закрийте отвір за допомогою зубочистки. На пательню налийте оливкову олію і як розігріється викладіть тушки кальмара. Обсмажуйте з кожного боку по 1,5-2 хвилини до матовості. Додайте вино і протушіть, поки алкогольний аромат не випарується. Додайте помідори та посоліть, накрийте кришкою і тушіть ще 20-25 хвилин.
Подавайте фаршировані кальмари гарячими, прикрасивши помідорами та листям петрушки.
Поради від Інформатора: начинки для кальмарів можна змінювати, головне – вони мають бути ароматними. Ще подавайте їх з соусами. Серед начинок віддайте перевагу рису із зеленню і грибами, або сир і яйце. Перед приготуванням кальмар можна замаринувати у суміші оливкової олії з часником, лимонним соком і зеленню.