Страва виходить поживна, але цілком дієтична, тому рецепт знадобиться навіть тим, хто дотримується певної системи харчування
Шаурма, шаверма, донери, кебаби – все це про страву з м'яса та овочів, загорнуті у лаваш. Останніми роками вони набули чималої популярності, як вид вуличного фаст-фуду, що походить з Туреччини. Така затребуваність пояснюється зручністю споживання та смачним поєднанням інгредієнтів.
Існує безліч рецептів приготування шарми, є навіть з морепродуктами та веганські. Для тих, хто рахує калорії, але любить харчуватись смачно, створили дієтичний рецепт. Один зі смачних варіантів його приготування показав Ектор Хіменес-Браво – канадський і український шеф-кухар колумбійського походження, головний суддя проєкту МастерШеф.
Такий кебаб не тільки більш корисний від класичної шаурми, бо не містить соусів, а ще й готується швидко і вимагає мінімум зусиль. Тож давайте приготуємо смачний кебаб від знаного шеф-кухаря.
Візьміть глибоку миску і викладіть у неї фарш. Додайте сіль, сухий часник, копчену паприку в подрібнену кінзу чи петрушку. Перемішайте. Викладіть фарш на деко, попередньо вистелений пергаментом, та сформуйте з нього корж. Розділіть на смужки, зробивши невеликі проміжки.
Поряд на деко викладіть нарізаний перець та помідори. Збризніть олією. Поставте у розігріту до 220 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин. Тим часом наріжте цибулю напівкільцями та решту петрушки. Дістаньте деко з духовки. Починайте формувати кебаб.
Розстеліть лаваш, викладіть на нього один кебаб, додайте трохи запечених овочів та частину цибулі з петрушкою. Загорніть конвертом. Смачного!
Поради від Інформатора: до страви можна додати запечену картоплю та сир, вони зроблять її ситнішою, а ще трохи соусу на основі сметани з часником або майонезу. Також можна запекти баклажани та гриби, вони стануть гарним додатком до страви.