Лінивий кебаб від судді МастерШеф, який можна приготувати за лічені хвилини

Страва виходить поживна, але цілком дієтична, тому рецепт знадобиться навіть тим, хто дотримується певної системи харчування

Рецепт
На відміну від класичної шаурми не містить соуси

Шаурма, шаверма, донери, кебаби – все це про страву з м'яса та овочів, загорнуті у лаваш. Останніми роками вони набули чималої популярності, як вид вуличного фаст-фуду, що походить з Туреччини. Така затребуваність пояснюється зручністю споживання та смачним поєднанням інгредієнтів.

Існує безліч рецептів приготування шарми, є навіть з морепродуктами та веганські. Для тих, хто рахує калорії, але любить харчуватись смачно, створили дієтичний рецепт. Один зі смачних варіантів його приготування показав Ектор Хіменес-Браво – канадський і український шеф-кухар колумбійського походження, головний суддя проєкту МастерШеф.

Такий кебаб не тільки більш корисний від класичної шаурми, бо не містить соусів, а ще й готується швидко і вимагає мінімум зусиль. Тож давайте приготуємо смачний кебаб від знаного шеф-кухаря.

Лінивий турецький кебаб від Ектора Хіменеса-Браво

Лінивий кебаб від судді МастерШеф, який можна приготувати за лічені хвилини 1
Страва смачна і поживна.

Вам знадобиться:

  • фарш (яловичина чи свинина) — 500 г
  • цибуля — 1 шт.
  • петрушка або кінза — жменя
  • сіль, сухий часник, копчена паприка — за смаком
  • лаваш — 1–2 шт.
  • помідор — 1 шт.
  • солодкий перець — 1–2 шт.
  • рослинна олія — 1–2 ст. л.

Як готувати:

Візьміть глибоку миску і викладіть у неї фарш. Додайте сіль, сухий часник, копчену паприку в подрібнену кінзу чи петрушку. Перемішайте. Викладіть фарш на деко, попередньо вистелений пергаментом, та сформуйте з нього корж. Розділіть на смужки, зробивши невеликі проміжки.

Поряд на деко викладіть нарізаний перець та помідори. Збризніть олією. Поставте у розігріту до 220 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин. Тим часом наріжте цибулю напівкільцями та решту петрушки. Дістаньте деко з духовки. Починайте формувати кебаб.

Розстеліть лаваш, викладіть на нього один кебаб, додайте трохи запечених овочів та частину цибулі з петрушкою. Загорніть конвертом. Смачного!

Поради від Інформатора: до страви можна додати запечену картоплю та сир, вони зроблять її ситнішою, а ще трохи соусу на основі сметани з часником або майонезу. Також можна запекти баклажани та гриби, вони стануть гарним додатком до страви.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити