Верещака: українська страва, якій понад сто років

Приготуйте ароматні свинячі ребра, запечені в буряковому квасі

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, українська кухня
Цей рецепт належить до страдавньої української кухні: на приготування страви у вас піде 2 години 20 хвилин.

Взимку особливо радують ситні м'ясні страви. Приготуйте ароматні свинячі ребра, запечені в буряковому квасі. Назва страви говорить сама за себе – це так смачно, що верещатимуть всі! Рецепт верещаки узятий зі збірника 1913 року. Готувати страву просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!  

Верещака зі свинини

Вам знадобиться: 

  • Ребро свиняче – 1 кг.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Сіль – 4 г.
  • Перець – 2 г.
  • Базилік – 5 г.
  • Часник сушений – 5 г.
  • Смалець – 20 г.
  • Сухарі панірувальні – 2 столові ложки (30 г).
  • Вода – 100 г.
  • Квас буряковий – 100 г.
Традиційна українська страва Верещака 1
Подавайте страву зі свіжим білим хлібом!

Як готувати: 

Ребра треба порізати порційно, по кісточці, на шматочки. М'ясо посоліть, присипте чорним перцем, базиліком та сухий часник. Перетріть ребра та смажте на смальці на гарячій пательні. Смажте до скоронки.

Наріжте і підсмажте на смальці з-під м'яса цибулю. Викладіть ребра в форму для запікання, розігрійте духовку до 180 С. Підсмажену до зотовавості цибулю викладіть зверху на реберця. Залийте ребра з цибулею буряковим квасом і випікайте в духовці до готовності впродовж двох годин. 

М'ясо за цим рецептом виходить дуже смачним і мяким.
М'ясо за цим рецептом виходить дуже смачним і ніжним.

Порада від Інформатора: подавайте з соусом, зробіть його з бульйону, в якому тушкувалося м'ясо, додавши 2 столові ложки панірувальних сухарів та випарувавши зайву рідину впродовж 10 хвилин на вогні. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube