Цей рецепт тушкованої риби є дуже близьким родичем італійського бродетто – він готується на сухому вині та винному оцті
Влаштуємо сьогодні рибний день. Тим більше є чудова нагода – класний рецепт риби "бродет" з Хорватії та Чорногорії. Для приготування "бродету" слід використовувати принаймні три різні сорти риби чи морепродуктів. Подають його з кукурудзяною кашею, але з пюре смакуватиме не гріше! Рецепт риби по-хорватськи сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Розігрійте оливкову олію у великій сковороді з кришкою на середньому вогні. Додайте цибулину та тушкуйте, накривши кришкою, час від часу помішуючи, протягом 10–12 хвилин, або поки вона не стане м’якою та прозорою.
Додайте часник, фенхель, лимонну цедру, лавровий лист і томатне пюре та варіть, постійно помішуючи, доки не відчуєте часниковий запах. Додайте консервовані помідори, рибний бульйон, сухео біле вино, сіль та мелений чорний перець.
Готуйте, не накриваючи кришкою, час від часу помішуючи та роздавлюючи помідори, протягом 10-12 хвилин або доки помідори не розпадуться, а соус не загусне та не зменшиться десь удвічі.
Додайте білмй винний оцет та суміш риби і морепродуктів. Накрийте кришкою і готуйте 18-20 хвилин або поки риба не буде готова. Але вона має залишатися твердою.
Якщо ви використовуєте молюски або мідії, додайте їх за 5-6 хвилин до кінця та викиньте всі, які не розкрилися після цього часу. Не перемішуйте, інакше ви подрібните рибу – просто час від часу обережно струшуйте сковорідку.
Порада від Інформатора: зніміть страву з вогню, вийміть лавровий лист і додайте свіжу петрушку. Смачного!