Сьогодні обідаємо по-хорватськи - готуємо бродет

Цей рецепт тушкованої риби є дуже близьким родичем італійського бродетто – він готується на сухому вині та винному оцті

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Brodet або brudet – це рибне рагу, яке уособлює Адріатичне море. Готують цю страву у Хорватії та Чорногорії.

Влаштуємо сьогодні рибний день. Тим більше є чудова нагода – класний рецепт риби "бродет" з Хорватії та Чорногорії. Для приготування "бродету" слід використовувати принаймні три різні сорти риби чи морепродуктів. Подають його з кукурудзяною кашею, але з пюре смакуватиме не гріше! Рецепт риби по-хорватськи сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Хорватська тушкована риба "Бродет"

Вам знадобиться: 

  • Оливкова олія – 3 столові ложки.
  • Цибулина – 1 штука.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Насіння кропу – ½ чайної ложки.
  • Насіння фенхелю – ½ чайної ложки.
  • Лимон – 1 штука.
  • Лавровий лист – 1 штука.
  • Томатна паста – 2 столові ложки.
  • Консервовані томати – 400 г.
  • Рибний бульойн –100 мл.
  • Біле сухе вино – 75 мл.
  • Білий винний оцет – 2 столові ложки.
  • Різна риба + мідії, креветки – 1 кг.
  • Свіжа петрушка – 20 г + плюс додаткова для подачі.
  • Мелений чорний перець – до смаку.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
Тушкована риба Бродет за хорватським рецептом 1
Ця ароматна страва перевершить очікування всіх прихильників риби та морепродуктів!

Як готувати: 

Розігрійте оливкову олію у великій сковороді з кришкою на середньому вогні. Додайте цибулину та тушкуйте, накривши кришкою, час від часу помішуючи, протягом 10–12 хвилин, або поки вона не стане м’якою та прозорою.

Додайте часник, фенхель, лимонну цедру, лавровий лист і томатне пюре та варіть, постійно помішуючи, доки не відчуєте часниковий запах. Додайте консервовані помідори, рибний бульйон, сухео біле вино, сіль та мелений чорний перець.

Готуйте, не накриваючи кришкою, час від часу помішуючи та роздавлюючи помідори, протягом 10-12 хвилин або доки помідори не розпадуться, а соус не загусне та не зменшиться десь удвічі.

Додайте білмй винний оцет та суміш риби і морепродуктів. Накрийте кришкою і готуйте 18-20 хвилин або поки риба не буде готова. Але вона має залишатися твердою.

Якщо ви використовуєте молюски або мідії, додайте їх за 5-6 хвилин до кінця та викиньте всі, які не розкрилися після цього часу. Не перемішуйте, інакше ви подрібните рибу – просто час від часу обережно струшуйте сковорідку. 

Порада від Інформатора: зніміть страву з вогню, вийміть лавровий лист і додайте свіжу петрушку. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube