Котлети Вайлд любив з трюфелями, а от сендвічі прості - з огірком.
Рецепти котлет та сендвічів сподобаються усім, хто любить легкі перекуси та м'ясні страви з родзинкою. Готувати їх зовсім нескладно. А щоб смакувало ще більше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду.
16 жовтня день народження в ірландського поета та драматурга Оскара Вайлда. Його перу належить культовий роман про молодика, що проміняв душу на вічну молодість - "Портрет Доріана Грея". Спойлернемо, якщо хто не читав - ця історія закінчилась погано. І пранагідно розповімо, що любив їсти Оскар Вайлд.
Автору особливо подобалися дика качка з апельсинами під сливовим соусом на основі червоного вина, котлети "Ментенон", червона кефаль та зелена олія з багетом.
Спершу приготуємо улюблені котлети письменника - французькі з баранячих реберець на кісточках а-ля Ментенон. Ця страва для тих, хто хоче здивувати своїх близьких новими смаками та готовий заради цього трошки витратись!
Дрібно накришіть свіжі трюфелі (або розмеліть сухі у ступці), всипте в соус бешамель з припасерованою цибулею та печерицями, трохи проваріть.
Баранячі реберця злегка обсмажте в попередньо розігрітій олії, посоліть, поперчіть, обмажте їх трюфельно-соусною масою й обваляйте в панірувальних сухарях.
Далі покладіть зверху шматочки вершкового масла. Заверніть котлети наокремо в пергаментний папір, викладіть на лист і запікайте при температурі 175°C протягом 40 хвилин. Усередині виходить дуже ніжне рожеве м'ясо.
Порада від Інформатора: як смачно приготувати соус до котлет а-ля Ментенон. Розтопіть вершкове масло (50 г) на маленькому вогні. Додайте пшеничне борошно (50 г). Підрум'яньте протягом однієї хвилини. Влийте бульйон (відварений з пари реберець заздалегідь), помішуючи увесь час. Додайте дрібку мускатного горіха, гілочку тим'яну та лавровий листочок, сіль до смаку та 2 столові ложки мадери. Варіть, поки соус не загусне.
Крім того, Вайлд дуже любив сендвічі з огірком. Для їхнього приготування
Підсушіть хліб та розріжте скибочки навпіл по діагоналі. Намажте вершковим маслом, посоліть та поперчіть. Тонкими скибочками наріжте огірочок (можна хвилястим ножем для краси) та покладіть поверх масла. Прикрасть все зеленню.
Зараз цей перекус здасться надто скромним, але раніше їм із задоволенням пригощалися у найкращих британських будинках. Бутерброди з огірком традиційно подавали до денного чаю. Вони спеціально були легкими. Адже за ним йшли кекси, пироги та інші десерти, для яких теж треба було залишити місце.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.