Чимало київських ресторанів різної спрямованості включають равликів до своєго меню
Равлики не є частиною української кухні. Але є символом французької. Наявність страви з цих істот в меню свідчить про певну спрямованість ресторану. Тож, розповідаємо, де і за скільки в Києві можна поласувати незвичними стравами.
Равлики (або ескарго, як називають цю страву на її батьківщині) — один з найвідоміших гастрономічних символів Бургундії та Франції в цілому. Зараз равликів смажать, фарширують та варять у соусі — один з вишуканих варіантів, особливо популярних у Бургундії, escargots au beurre: їх витягують із раковин, варять на слабкому вогні, а потім закладають назад у раковину з ароматним соусом з листя петрушки, цибулі-шалот, часнику та підсоленого вершкового масла.
BOULEVARD (бульвар Тараса Шевченка, 36А). Сет равликів в асортименті – 220 грн. У страві зібрано 5 різних смаків: діжонські, песто, паприка чілі, дор блю та трюфельні, які подаються з мікрогріном.
Сafe Charlotte (вул. Олександра Кониського, 55). Ескарго мікс – 245 грн. Затишний заклад в стилі паризьких міських кафе, що розташувався на тихій старовинній київській вулиці. В меню ресторану зібрані кращі рецепти регіональних кухонь Франції.
PAUL (вул. Ярославів Вал, 26; вул. Велика Васильківська, 32). Ескарго де бургунь – 250 грн. PAUL — міжнародна мережа кондитерських-пекарень, яка була заснована у Франції в 1889 році як сімейний бізнес та зараз працює в 31 країні світу. В закладі можна замовити эскарго де бургунь, які подають з хрустким багетом та слайсом лимона.
L’UCA (пр-т Володимира Івасюка, 6) Равлики по-бургундські — 255 грн. L’UCA — новий французький ресторан на Оболоні від рестораторів з Харкова. Ресторан працює в тестовому режимі зі стартовим меню. Значна частина меню — це різні сорти мʼяса, фаршировані витриманими сирами, у поєднанні з натуральними авторськими фруктовими та трав’яними соусами. Також в L’UCA 6 видів фондю, французькі сніданки, бріош раклет-бургери та равлики по-бургундські в пряному маринаді на крутонах з хрусткого багету.
В зюзю (вул. Володимирська, 69) Равлики по-бургундськи – 270 грн. Більшість меблів, декору та посуду в закладі було знайдено в антикварних лавках по всьому світу. В меню можна знайти дуже різноманітні страви, адже концепт підкріплюється гастрономічною історією закладу — вдалим поєднанням їжі з різним алкоголем.
La Fabrique (вул. Бульварно-Кудрявська, 19). Бургундські равлики (6/12 шт.) – 270 грн/550 грн. La Fabrique — ресторан-кондитерська в центрі Києва. Серед гарячих закусок – бургундські равлики з власної ферми, які готують за класичним рецептом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.