В одній піці змішалися дві кухні - так з'явилася культова Золота миля

Завдяки особливій техніці приготування та певним спеціям страва виходить неймовірно ароматною

Рецепт
Тісто для піци готується за 5 хвилин.

Що вам сьогодні до душі: італійська чи індійська кухня? Завдяки цій піці ви можете спробувати і те, і інше. Піца – одна з найпопулярніших страв у світі. Існують сотні рецептів її приготування, а інгредієнти максимально варіативні. Незмінними лишаються тільки тісто, соус та сир. Ця страва універсальна її легко приготувати вдома. Тим паче, що це може бути не традиційний рецепт від шеф-кухаря, а власний політ фантазії. Піца цілком може бути вегетаріанською. Вони теж дуже смачні та витончені.

Однією з цікавих вегетаріанських піц є "Золота миля". Вона вирізняється від решти неймовірним поєднанням спецій та інгредієнтів. Ще вона дуже сирна, а тісто легке та тоненьке. Таку піцу не варто готувати одну, краще одразу дві. Саме тому ми наводимо рецепт з урахуванням цієї її особливості.

Піца Золота миля

На приготування піци потрібно мінімум часу
На приготування піци потрібно мінімум часу.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • олія – 3 ст.л.
  • пшеничне борошно – 750 г
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – 2 ч.л.
  • дріжджі – 7 г
  • вода – 500 мл

Для соусу:

  • олія – 1 ст.л.
  • часник – 2 зубчики
  • помідори консервовані – 400 г
  • порошок перцю чилі – 1/2 ч.л.
  • кетчуп – 2 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • моцарела (терта) – 200 г
  • помідори чері – 300 г
  • зерна кукурудзи – 100 г
  • зелений перець – 1 шт.
  • червона цибуля – 1/2 шт.
  • моцарела (свіжа) – 2 кульки

Для олії чаат масала:

  • перець чилі зелений – 2 шт.
  • спеції чаат масала – 1 ст.л.
  • олія – 4 ст.л.

Як готувати:

У велику миску всипаєте борошно, цукор, сіль, дріжджі та ретельно перемішуєте. Додаєте олію і теплу воду та замішуєте тісто. Має вийти пружне не пористе. Формуєте кульку і перекладаєте у миску чи контейнер, попередньо змащені олією. Обертаєте плівкою і ставите у холодильник мінімум на добу.

Коли тісто визріло, розділяєте його на дві частини та даєте трохи відпочити при кімнатній температурі. Тим часом готуєте соус. Для цього візьміть невелику миску чи каструлю, налийте у неї олію і додайте подрібнений часник. Обсмажуйте до золотистості, постійно помішуючи, близько хвилини. Додайте розрізані помідори і перець чилі, залиште кипіти на 10 хвилин. Потім посоліть і додайте кетчуп, зніміть з вогню.

В невеликій мисці змішайте дрібно нарізаний перець чилі, чат масала та олію. Розріжте на чотири частини помідори, а свіжу моцарелу (кульки) розділіть на волокна. Розігрійте духовку до 220 градусів. Можна приступати до збірки піци. 

Змастіть олією деко та обережно руками розтягніть тісто, щоб не втратити його бульбашки повітря. Рівномрно розподіліть по поверхні томатний соус. Викладіть на основу терту моцарелу, помідори чері, кукурудзу, зелений перець, цибулю і рвану моцарелу. Поставте у духовку на 15 хвилин. Вийміть, збризніть зверху олією чаат массала, можна смакувати.

Поради від Інформатора: це вегетаріанська піца, але за бажанням вона може стати традиційною. Просто додайте шинку чи відварене м'ясо. Також можна посипати її зеленню.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити