Актор розкрив рецепт французького пирога з овочевою начинкою
Відомий український актор та режисер Віктор Андрієнко, якого називають головним довгоносиком України через участь у популярному телешоу "Шоу Довгоносиків", 19 вересня святкує день народження. Йому виповнилось 66 років. Актор неймовірно талановитий та харизматичний. Окрім "Шоу Довгоносиків" він також був зіркою у таких проєктах, як "Школа виживання", "Барабани Долі", "Повне мамаду" та "Великі перегони". А ще популярності йому додала роль у фільмі "Подорожники".
Віктор Андрієнко дуже різностороння особистість. Окрім роботи у театрі та зйомок у телепередачах і фільмах, він має безліч хобі. Одним з них є готовка різних страв. Кулінарія додає відомому коміку натхнення. Як зазначає Андрієнко, готує він під настрій, тому страви виходять смачні і нестандартні. Обожнює готувати пироги, бо тут можна проявити фантазію на повну. Особливо якщо це кіш.
Одним з рецептів французького відкритого пирога актор із задоволенням поділився зі своїми шанувальниками. Готується він дуже швидко та не містить коштовних продуктів. Тож давайте і ми спробуємо пиріг за рецептом неймовірного Андрієнко.
Присипаєте поверхню стола чи дощечки борошном, розкачуєте тісто до товщини 0,5 см. Вистилаєте тістом форму для випікання, попередньо змастивши її олією. Воно має покрити не тільки дно форми, а і лишитися невеликий борт. Робите виделкою проколи та відправляєте у духовку, розігріту до 200 градусів, на 10 хвилин.
Тим часом робите начинку. Дрібно нарізаєте цибулю і відправляєте на пательню обсмажуватись. Додаєте трохи олії. Нарізаєте гриби та відправляєте їх до цибулі, перемішуєте. Нарізаєте перець і викладаєте на пательню, посипаєте прованськими травами і солите.
Поки готується начинка, робите соус. Берете одне яйце, додаєте до нього сметану та гарно перемішуєте. Формуєте кіш. У форму з тіста викладаєте підсмажені овочі та рівномірно заливаєте соусом. Відправляєте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
Перед подачею посипаєте свіжою зеленню. Можна смакувати!
Поради від Інформатора: начинка у відкритого пирога може бути різноманітною. Можна додати помідори, кабачки, броколі, шпинат, червону рибу, філе курки. Для заливки можна використати вершки, тоді смак буде ніжнішим.