Улюблена українська страва Жана Клода Ван Дама

Готуємо яловичий стейк на вині з запеченою картоплею.

Рецепт, стейк
Ван Дам зустрічався з українкою та навіть приїздив у Кривий Ріг до її батьків. Можливо звідси любов до картоплі, запеченої з м'ясом.

Рецепт картоплі зі стейком сподобається усім, хто любить українську кухню. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

18 жовтня народився відомий американо-бельгійський актор, сценарист і режисер Жан-Клод Ван Дам, який починав кар'єру як професійний боєць-каратист. 62-річний Ван Дам досі тренується та має чудову форму. Зірка дотримується дієти, згідно з якою їсть часто, але небагато.

Ван Дам зустрічався з українкою Альоною Каверіною та любить картоплю, запечену з м'ясом. Одним словом - наш парубок!
Ван Дам зустрічався з українкою Альоною Каверіною та любить картоплю, запечену з м'ясом. Одним словом - наш парубок!

Актор та спортсмен переконаний, якщо їсти рідше, організм починає накопичувати 70% жирів, і людина гладшає. Якщо ж їсти частіше (правильну їжу) - організм віддячить вам спалюванням зайвого жиру. Ще Ван Дам вірить, що жовтки яєць корисніші за білки і не їсть останні.

Ван Дам любить інколи побалувати себе розкішною смаженою картоплею зі стейком. Воно й не дивно, адже ця страва - королева й української кухні. Річ в тім, що актор багато років зустрічався з українкою з Кривого Рогу, яку запримітив на дискотеці в Таїланді. А отже, Інформатор розповість вам, як приготувати стейк на вині та картопельку за рецептом зірки бойовиків.

Вам знадобиться: 

  • Картопля (біла або жовта) - 1 кг. 
  • Яловичий стейк - 1 кг.
  • Часник - головка.
  • Сіль - до смаку.
  • Кмин - щіпка.
  • Петрушка - пучок.
  • Чорний перець (мелений) - 1 столова ложка.
  • Рослинна олія - 1 столова ложка.
  • Червоне вино - склянка. 
Готуємо стейк на вині, запечений з картоплею.
Готуємо стейк на вині, запечений з картоплею.

Яловичина є надважливою їжею для росту, основним джерелом білка для спортсменів. Вітамін В12 у її складі забезпечує здорове функціонування нервової системи людини, а залізо - виключає анемію. Тож руки на кухню!

Як готувати:

Перше, що потрібно зробити, це нарізати білу або жовту картоплю на довгі тонкі палички. Відваріть їх протягом хвилини в киплячій воді і процідіть. Обсушіть картоплю і залишаште, щоб охолола.

Тим часом наріжте кілька стейків. Приправте м'ясо меленим часником, сіллю, кмином і великою кількістю меленого чорного перцю. Розігрійте дві сковороди з краплею олії.

Поставте стейки на дуже сильний вогонь і тушкуйте 2 хвилини, переверніть. Додайте червоне вино, подрібнену петрушку. Якщо ви любите більше соку, додайте в кінці краплю бульйону і хороший шматочок вершкового масла, щоб додати соусу текстуру.

В іншу сковороду рясно налийте олії і дайте розігрітися до максимуму. Додайте картоплю і обсмажте, поки вона не стане хрусткою і золотистою. Нарешті, подаємо стейк з солоною картоплею!

Порада від Інформатора: Приготуйте концентрований бульйон з яловичими кістками, який потім заморозьте в лотці для льоду. У цю страву для стейків додайте лід з бульйону, і ви побачите, що він додасть йому чудовий смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube