У кожного бувають моменти, коли ніби все добре, але всередині все одно звучить питання “чому?”. Це не драма, це просто історія життя. Ми всі ставимо собі питання, на які немає правильних відповідей.
Готуємо яловичий стейк на вині з запеченою картоплею.
Рецепт картоплі зі стейком сподобається усім, хто любить українську кухню. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
18 жовтня народився відомий американо-бельгійський актор, сценарист і режисер Жан-Клод Ван Дам, який починав кар'єру як професійний боєць-каратист. 62-річний Ван Дам досі тренується та має чудову форму. Зірка дотримується дієти, згідно з якою їсть часто, але небагато.

Актор та спортсмен переконаний, якщо їсти рідше, організм починає накопичувати 70% жирів, і людина гладшає. Якщо ж їсти частіше (правильну їжу) - організм віддячить вам спалюванням зайвого жиру. Ще Ван Дам вірить, що жовтки яєць корисніші за білки і не їсть останні.
Ван Дам любить інколи побалувати себе розкішною смаженою картоплею зі стейком. Воно й не дивно, адже ця страва - королева й української кухні. Річ в тім, що актор багато років зустрічався з українкою з Кривого Рогу, яку запримітив на дискотеці в Таїланді. А отже, Інформатор розповість вам, як приготувати стейк на вині та картопельку за рецептом зірки бойовиків.

Яловичина є надважливою їжею для росту, основним джерелом білка для спортсменів. Вітамін В12 у її складі забезпечує здорове функціонування нервової системи людини, а залізо - виключає анемію. Тож руки на кухню!
Перше, що потрібно зробити, це нарізати білу або жовту картоплю на довгі тонкі палички. Відваріть їх протягом хвилини в киплячій воді і процідіть. Обсушіть картоплю і залишаште, щоб охолола.
Тим часом наріжте кілька стейків. Приправте м'ясо меленим часником, сіллю, кмином і великою кількістю меленого чорного перцю. Розігрійте дві сковороди з краплею олії.
Поставте стейки на дуже сильний вогонь і тушкуйте 2 хвилини, переверніть. Додайте червоне вино, подрібнену петрушку. Якщо ви любите більше соку, додайте в кінці краплю бульйону і хороший шматочок вершкового масла, щоб додати соусу текстуру.
В іншу сковороду рясно налийте олії і дайте розігрітися до максимуму. Додайте картоплю і обсмажте, поки вона не стане хрусткою і золотистою. Нарешті, подаємо стейк з солоною картоплею!
Порада від Інформатора: Приготуйте концентрований бульйон з яловичими кістками, який потім заморозьте в лотці для льоду. У цю страву для стейків додайте лід з бульйону, і ви побачите, що він додасть йому чудовий смак.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.