Українська шеф-кухарка Ольга Мартиновська порадила забрати з ринку останні смачні томати та запекти їх з м'ясом
Рецепт фаршированих м'ясом томатів від відомої шеф-кухарки сподобається всім, хто любить м'ясні страви, запечені в духовці. Готувати його дуже просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду!
Українська шеф-кухарка Ольга Мартиновська порадила забрати з ринку останні смачні томати та запекти їх з ягням, а смакувати із келихом червоного, аби відчути щастя жити.
"Фаршировані помідори - мені не подобається назва. Я їх називаю "Томати бабусі Мішель". Моя названа французька бабуся Мішель все літо готувала томати, які вирощував дідусь Жан-Робер, а я живучи в них студенткою не могла їх наїстися…. Мішель готує фарш зі свинини чи яловичини, додає в нього варені яйця, мʼякоть хлібу - бо в їхньому дитинстві вони жили бідненько. Я сьогодні начиняю їх чистим мʼясом, по-багатому😁", - написала Мартиновська в пості.
Шеф-кухарка Мартиновьска працює у французькій столиці. Переможниця третього сезону проєкту "МастерШеф" та суддя "МастерШеф. Професіонали 2" додала, що не слід поспішати із висновками щодо начинки "томатів Мішель" та думати, що та - занадто банальна. Це та сама геніальна простота💙, - додала вона.
Берете величезні томати - жовті або червоні, це вже які купите. Трішки зріжте "попку", щоб вони були стійкими. Зріжте капелюшок на півсантиметра. Дістаньте мʼякоть, але не викидайте.
"Я взяла лопатку ягняти - тільки тому, що дуже люблю це мʼясо, і з томатами це ой як смачно. Беріть будь яке мʼясо, але обовʼязково пильнуйте, щоб був жирок. Я додала ще трохи підсмаженого бекону", - пояснила Мартиновська.
Далі тушкуємо бекон та побільше цибулі - вона додає солодкуватості, ніжності і соковитості. Додаємо нарубленої кінзи, перетертих зерен коріандру, зеленої цибулі, сіль і перець до смаку. Сюди ж додайте м'якоть томату, яку вирізали на початку. Вбийте одне яйце. Змішайте все з фаршем (який, до речі, можна приготувати з м'яса власноруч) та начиняйте в кожен томат.
Відправте фаршировані томати в духову шафу на 190 С хвилин на 35-40. Вони мають зарумʼянитися. Мартиновська додала, що цю страву подають знамениті французькі шефи в своїх ресторанах. Таж, смачного і вам!
Порада від Інформатора та Ольги Мартиновської: не начиняйте томати плавленими сирками, яйцями чи вівсянкою. Ця страва потребує більш витонченого смаку!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.