Як смачно приготувати спагетті з італійською підливою та рулетики з інжиром
Рецепт спагетті та рулетиків з інжиром сподобається усім, хто любить італійську кухню. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду.
20 вересня народилась всесвітньовідома італійська акторка Софі Лорен. Вона обожнює готувати, а більшість рецертів, якими вона ділилася, дісталися їй в спадок від бабаусі.
"Скільки разів люди, нишком розглядаючи мої стегна й талію, запитували, як я тримаю свою фігуру в формі при любові до макаронів? Тепер учені підтвердили те, що італійські мами знали давно, - вони корисні. Головне - готувати правильний соус і знати міру", - говорила вона.
Інформатор розповість вам, як приготувати спагетті з лавровим соусом та інжир зі стегенцем за рецептом акторки. Спершу приготуємо спагетті.
Розтопіть в сковороді шматочок вершкового масла й 3 столові ложки олії. Нашаткуйте цибулину й злегка підсмажте її до золотавого кольору.
Додайте 200 г томатів у власному соку, 8 лаврових листків, посоліть, поперчіть (за смаком), покладіть 0,5 чайної ложки кориці й готуйте на повільному вогні 10 хв.
Відваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці, відкиньте на друшляк і змішайте із соусом просто в сковороді. Далі слід приготувати підливу.
Для цього слід розтопити в сковороді по 2 столові ложки вершкового масла й олії. Усипати 2 столові ложки борошна (без гірки), перемішати й злегка обсмажити.
Додати 1 столову ложку томатної пасти, перемішати, щоб не було грудочок. Відразу влити 300 мл води, перемішати до однорідності. За необхідності ще підлити води, щоб підлива не була густою. Готувати на слабкому вогні 5 - 7 хв.
Додати по 0,5 чайної ложки солі й паприки, дрібку чорного меленого перцю й маленький лавровий листок. Наприкінці додати 1 столову ложку сметани, перемішати. Довести до кипіння й одразу зняти з вогню.
Смачного! А тепер приготуємо рулетики з інжиром на вині та меді по рецепту акторки.
Треба розігріти духовку до температури 175 градусів. Далі розтопити вершкове масло на помірному вогні.
Додати мед, оцет та мускатне вино, довести до кипіння та варити одну хвилину. Розрізати інжир на 4 часточки, намагаючись залишати нерозрізану основу, і викласти на деко.
Полити медовою сумішшю та готувати в духовці 5 хвилин. Поставити остигати, а тим часом порізати стегенце навпіл уздовж скибочок. Загорнути кожен інжир у скибку шинки, перекласти рулетики на тарілку і подавати.
Порада від Інформатор: вона стосується того, як вберегти фігуру при любові до макарон. Тут скажемо, що не шкодять фігурі макарони із твердих сортів пшениці - такі містять складні вуглеводи, які швидко вгамовують голод, дають енергію й ефективно спалюються організмом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.