Євген Клопотенко на гумористичному шоу заговорив про серйозне та розповів скільки має коштувати гарне м'ясо, що пасує до курки і як він влетів з власним мерчем
Євгена Клопотенко називаються амбасадором української кухні у світі, відомим далеко за межами нашої країни шеф-кухарем і ресторатором. Він ані дня не проводить без теми їжі і навіть на шоу, де мова йде про жарти та вгадування цікавих фактів, Євген все одного знаходить мить і нагадує усі про кулінарію. Як наприклад нещодавно, він вирішив гумористам розповісти, як м'ясо краще для приготування стейків.
“Купуєш м'ясо витримане, воно коштує 350 грн за 300 грам. Не дешево, але ти його можем і посмажити, і в духовку покласти, і воно гарне. А чим дешевше мясо купуєш, тим його не можна класно посмажити. Якщо м'ясо коштує менше, ніж 350 грн, його треба тільки тушить”.
Про це йшла мова під час інтелектуально-гумористичне шоу “Вікторина”, що виходить на YouTube-каналі “Ветерани космічних військ”. Євген Клопотенко розповів ще кілька фактів про приготування м'ясних страв, а також дивну ситуацію з кулінарною футболкою.
“Якщо курку готуєш, найкращий рецепт це з паприкою. Багато копченої паприки, прям 4 столові ложки. Курку посипати паприкою, лимон, духовка температура 230,12 хвилин і це секс”.
Якщо зі стравами Клопотенко легко справляється, то у дизайні щось пішло не так. Він випустив мерч, який просили шанувальники, проте він не знайшов попиту:
“В мене є футболка вона вся в помідорах і я її вже три роки одягаю інколи на зйомки і люди питають “Де купить таку футболку”. І я вирішив створити мерч, але ніхто не купує. Питаю у тих, хто цікавився, чого не беруть, а вони мені - так нам же не треба”.
Нагадаймо, Євген започатковує марафон, де треба не бігти енну кількість кілометрів, а їсти. Ну хіба не казка? Євген Клопотенко візьме учасників за ручку та проведе гастрономічною подорожжю, в кінці якої учасник сам готуватимете смачніше, зручніше та швидше.
“Нарешті проблеми гори немитого посуду та нудних однотипних домашніх обідів будуть розв’язані, а додому після роботи хотітиметься йти, щоб дорватися до улюбленої кухні. На цьому марафоні ніяких тонкощів високої кухні не буде, вам просто буде смачно. А ще будуть лайфхаки, котрі доведуть вам, що готувати – це таки просто, треба лиш знати кілька секретиків. Навчитеся складати щоденне меню, з повторним використанням продуктів і створенням зручних заготовок. Дізнаєтеся, як я готую для себе вдома.Розберетеся в психології їжі: чому деякі страви готувати страшно, чому ресторанна їжа здається смачнішою і чому деякі продукти не те що готувати, а й згадувати не хочеться. Навчитеся складати список покупок на тиждень, щоб нічого не пропадало, але й докуповувати не треба було.Отримаєте всесторонні гастрономічні лайфхаки: від розташування предметів на робочій поверхні до тонкощів збивання яєць.Навчитеся готувати нові і прості страви з українських продуктів.
Старт такого марафону відбудеться 20 вересня. Ціна участі з пакетом ізі-база – 550 грн., ізі-преміум – 1450 грн.
Відзначимо, Євген Клопотенко народився в Києві, після школи вступив до КУТЕП на факультет міжнародних відносин і отримав можливість пройти практику за кордоном. Так він потрапив до німецького McDonald's. Пізніше працював кухарем у мексиканському ресторані в США.
Після закінчення університету працював офіціантом і адміністратором у ресторані. У 2015 році Євген Клопотенко взяв участь у 5 сезоні українського кулінарного шоу “МастерШеф”, став його переможцем і справжньою зіркою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписати на канал у Viber можна тут.