У Тейлор Свіфт губа не дура – отримала насолоду за рецептом зниклої імперії

Страва схожа на карі, але має більш вишуканий смак. Її оцінять навіть ті, хто байдужий до курки

Рецепт
Страва має неймовірний аромат.

Американська співачка та новаторка Тейлор Свіфт 13 грудня відзначає 36-й день народження. Вона спочатку виконувала музику у стилі кантрі, але перейшла до поп, побила численні рекорди та стала мільярдеркою. Співачку було визнано "Людиною року" за версією Time, вона виграла 14 премій Греммі. Тейлор Свіфт є однією з найпопулярніших та найвпливовіших артисток 21 століття, чиї альбоми очолюють світові чарти. Її капітал становить близько 1,6 мільярда доларів.

Тейлор Свіфт вимоглива не лише до своєї творчості, а і до інших аспектів життя, в тому числі і харчування. Вона дотримується збалансованого харчування, віддаючи перевагу легким стравам – салатам і смузі, але інколи любить побалувати себе куркою чи бургером. Співачка любить готувати, одним з рецептів вона поділилась зі своїм шанувальниками. Це курка по-муглайські (кухня Великих Моголів, нині зниклої імперії) у вершковому соусі з великою кількістю спецій. 

Курка по-муглайські

М'ясо виходить дуже ніжне та соковите, а поєднання спецій надає йому неймовірного аромату
М'ясо виходить дуже ніжне та соковите, а поєднання спецій надає йому неймовірного аромату.

Вам знадобиться:

  • курячі стегна без кісточок – 1,5 кг
  • імбир свіжий – шматочок 2,5 см
  • часник – 4 зубчика
  • мелений кмин – 2 ч.л.
  • мелений коріандр – 1 ч.л.
  • пластівці перцю чилі – 1/2 ч.л.
  • мелений мигдаль – 4 ст.л.
  • кардамон – 5 стручків
  • кориця – 1 паличка
  • лавровий лист – 2 шт.
  • олія – 4 ст.л.
  • цибуля – 2 шт.
  • грецький йогурт – 250 мл
  • курячий бульйон – 250 мл
  • жирні вершки – 250 мл
  • родзинки – 100 г
  • гарам масала – 1 ч.л.
  • цукрова пудра – 1 ст.л.
  • морська сіль – 1 ч.л.
  • мигдальні пластівці – 75 г

 Як готувати:

У чашу блендера покладіть імбир, часник, кмин, коріандр і перець чилі, перебийте до стану пасти. Додайте мелений мигдаль та 125 мл води. Ще раз подрібніть. На вогонь поставте пательню і налийте олію, як розігріється покладіть шматки курки і обсмажте з усіх боків до золотистого кольору. Перекладіть у тарілку.

У сковороду викладіть трубочки кардамону, паличка кориці, лавровий лист і гвоздику та обсмажте їх в олії. Додайте дрібно нарізану цибулю та готуйте до прозорості. Потім до цієї суміші перекладіть пасту зі спецій, перемішайте та лишіть на кілька хвилин. Влийте йогурт, потім бульйон і вершки. Додайте родзинки. Має вийти соус по консистенції.

Покладіть у соус курку, посипте гарам масала, цукром і сіллю. Накрийте і тушкуйте 20 хвилин. Коли час вийде, вимкніть вогонь і дайте м'ясу настоятись. Подавайте курку поливши її соусом. Посипте мигдальними пластівцями.

Поради від Інформатора: щоб покращити аромат, замість звичайної олії використовуйте кунжутну або з волоського горіха. Під час обсмажування курки можна додати трохи соєвого соусу чи устричного. Кілька крапель лимонного чи лаймового соку в кінці приготування "оживлять" смак страви та збалансують вершковість.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити